PROJEKT

Pokrenimo kotačić u zajednici – osnaživanje lokalne zajednice za kvalitetniju dječju participaciju

U sklopu projekta  “Pokrenimo kotačić u zajednici – osnaživanje lokalne zajednice za kvalitetniju dječju participaciju” Društvo „Naša djeca“ Opatija organiziralo je od 6. do 8. rujna edukaciju i radionice za odrasle koji se bave aktivnom dječjom participacijom u našem gradu.

Danas je u Vili Antonio održana radionica „Primjena dječje participacije u lokalnim zajednicama“ na kojoj su sudjelovali predstavnici grada Opatije, Saveza DND-a, DND Opatije, članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a putem ZOOM platforme omogućeno je i sudjelovanje predstavnika iz lokalnih organizacija DND-a s područja Primorsko-goranske županije. Cilj radionice bio je upoznavanje sudionika s radom Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije koje slavi 20 godina djelovanja kao primjer dobre prakse uključivanja djece u zajednicu te borbe za dječja prava. Vijećnici XIII. saziva DGV Opatija iznijeli su svoja mišljenja, iskustva i prepreke s kojima se svakodnevno suočavaju u lokalnoj zajednici. Radionica će poslužiti kao vodič za izradu web publikacije o dječjem sudjelovanju.

Uvodne govore održali su voditelj projekta Domagoj Krpan, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti u Gradu Opatiji Zlata Torbarina, dječja gradonačelnica Lucija Čerina, tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić i glavna tajnica Saveza DND-a Snježana Krpes, a moderatorica je bila Antonia Katić iz opatijskog DND-a.

U utorak, 6. rujna i srijedu, 7. rujna u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija održana je dvodnevna edukacija “Volonterstvo u kriznim vremenima” koju je vodila Jasenka Borovčak, članica Izvršnog odbora Saveza DND Hrvatske, voditeljica programskog odbora za volontere i tajnica DND Zabok. Na edukaciji su sudjelovali predstavnici grada Opatije, Saveza DND-a i DND Opatija te putem ZOOM platforme predstavnici osnovnih DND iz Hrvatske. Cilj edukacije bio je upoznavanje sudionika s volonterstvom u kriznim situacijama i uvjetima otežane neposredne komunikacije te stjecanje dodatnih znanja i vještina za menadžment i upravljanje volonterima. Sudionici edukacije će putem svojih redovnih aktivnosti primijeniti stečena znanja i vještine u radu s drugim organizacijama civilnog društva i na druge lokalne DND-ove u Hrvatskoj.

Nositelj projekta je Društvo „Naša djeca“ Opatija u partnerstvu s Gradom Opatijom i Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 463.277,05 kuna. Bespovratna sredstava osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 69.491,56 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 393.785,49 kn. Projekt traje od 21. ožujka 2022. do 21. rujna 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari