KRIVAC ZA PROBLEME U OPĆINI

Po Općini Jelenje širio koronu: Mate Koronić Capakov u Dražicama stavljen na stup srama

„Kad si pustić greš zgoru“ stara je užanca Jelenskih maškara. Nekolicina članova maškarane udruge, u popodnevnim satima, za Antonju je zbog „novog normalnog“ objesila Mateta Koronića Capakova na stup srama u Dražicama. Figurativno je vesela družina preuzela i ključ Općine Jelenje.

Mateta se tako sumnjiči  da je kriv za sve nevolje koje su se dogodile u našem Jelenju ali i šire. Detaljna istraga će pokazati za što je sve kriv i zbog čeka će ga Jelenske maškare spaliti na Pepelnicu, kako i priliči, jer davno je zapisano: iz praha si nastao, u prah će se pretvoriti, dovikivali su „nebogom“ pustiću u Dražicama.- Jutro smo malega testirali  i pokazalo se da j’ pozitivan na koronu i da ju namjerno širi okolo da more napravit profit, aš je va bunkeru imal pune škatule ljekovite tekućine kojoj je stekal rok trajanja, kazali su iz Jelenskih maškara, dodajući kako će viset evdi do one srede, kada će mu se sudit. Do tada će nan valda ošptarije oprit, da napravimo feštu kako spada, aš sad kad je na stupu, ima da broj zaraženih opada.Ovim putem pozivaju mještane da pustića Mateta drže na oku. Kažimo i to da su Jelenske maškare i službeno preuzele ključ Općine Jelenje.

– Svašta će van povidet samo da more pobić. Veli da nan sad maškare traju celo leto, aš moramo brnjicu nosit, da nan je on to omogućil i da ga zato moramo pustit, prepričala nam je maškarana grupa koja datira iz 1994. godine.

Za kraj, veselite se i maškarajte i daje ( na 2 metra) da se stara užanca ne zatare. Živio pust!, stoji u optužnici podignutoj 17.01.2021. u 17 sati na kružnom raskrižju u Dražicama, poručuju iz Općine Jelenje.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari