ŠTO JE OVIM LJUDIMA?!

Po ovoj vrućini, potpuno pijani usred dana! S 3 promila na autocesti okrenuo auto u suprotan smjer – i stao!?

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vožnja pod utjecajem alkohola povećava mogućnost za izazivanja prometnih nesreća, nerijetko s teškim ili tragičnim posljedicama

Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka jučer su u 14.55 sati zatekli na autocesti A7 kod Orehovice vozača u osobnom vozilu, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenog u suprotnoj strani kolnika.

Riječ je o 58-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je pod utjecajem alkohola od 3,03 promila upravljao vozilom te se u jednom trenutku njime okrenuo u suprotnu traku kolnika i zaustavio. Srećom, nije naišlo drugo vozilo pa nije izazvana prometna nesreća. Alkoholizirani vozač je priveden u policijsku postaju te po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Nesreća u Ulici 1. maja

Pola sata kasnije u ulici Prvog maja u Rijeci alkoholizirani 56-godišnji vozač je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Osobnim vozilom je upravljao s koncentracijom od 2,41 promila alkohola krećući se s Brajde prema Osječkoj ulici te pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Tako je udario vozilom u ivičnjak, a nakon toga u više metalnih stupića uz desni rub kolnika. Također je priveden na postupanje u policijsku postaju te po završetku zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola prekršajno sankcioniran.

Pijani motociklist u Pobrima

Uz spomenutu dvojicu vozača osobnog vozila, jučer je evidentiran i 36-godišnji motociklist koji je oko 00.30 sati pod utjecajem alkohola od 1.37 promila izazvao prometnu nesreću u Pobrima kod Opatije i u nesreći je lakše ozlijeđen.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari