POMAGANJE UDRUZI KOGA BRIGA

Galerija | Pobijedili ‘Draženje i zabava’! Oko 130 turističkih vodiča s Kvarnera proslavilo svoj dan uz humanitarni pub kviz u poznatom riječkom lokalu

Utorak u pubu Bačva rezerviran je za Grif humanitarni pub kviz s ciljem pomaganja Udruzi Koga Briga

Sinoć je drugu godinu za redom taj kviz bio i obojan bojama lijepog našeg Kvarnera, jer su sva pitanja bila o našem kraju.

Povod tome bila je proslava Međunarodnog dana turističkih vodiča. Leo Kovač, domaćin kviza, sva pitanja je sastavio potaknut poviješću, znamenitostima, posebnostima i ljepotama Kvarnera uz malu pomoć članova Udruge turističkih vodiča Liburnia.

Čuli smo, između ostalog, da je Josip Belušić rodom iz okolice Labina 1890. patentirao danas sveprisutni brzinomjer, ali i što je bila inspiracija pomorcu Franji Matkoviću da davne 1919. godine nogometni klub nazove Orijent.

No osim dobre zabave, važno je i to što je ovo tradicionalni humanitarni kviz kojeg organizira Udruga Koga briga. Vodiči su svojom simboličnom donacijom htjeli doprinijeti zajednici u kojoj žive i rade i tako proslaviti svoj dan.

Na kraju čestitamo mladim vrsnim poznavateljima našeg kraja, njih preko sto trideset koji su sudjelovali u kvizu, a dakako posebne čestitke idu pobjedničkoj ekipi Draženje i zabava j.d.o.o.!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari