POBJEDA! Transparenti podrške Rijeci vraćeni, no građani će opet platiti glupost gradskih službi!

U Gradu Rijeci tvrde da je došlo do – nesporazuma!? Nude nadoknadu troškova ponovnog postavljanja i izrade transparenata– no naravno ne iz svog džepa već našom lovom!

Veliki odjek ovog stupidnog poteza – uklanjanja uredno postavljenih i po ničemu štetnih transparenata podrške HNK Rijeci u trenucima borbe za povijesni prvi naslov prvaka Hrvatske – bio je prejak u ovo predizborno vrijeme, i nekome je došlo iz gu…ce u glavu da je riječ a autogolu bez presedana u riječkom društvenom i političkom životu.

Na stotine komentara i tisuće i tisuće pregleda objave na portalu Riječanin „KAKVA SRAMOTA ZA OVAJ GRAD! Recite nam da sanjamo – Grad Rijeka naredio, KD Čistoća uklonila sve transparente podrške HNK Rijeci!“ (OVDJE) svjedoče o reakcijama Riječana na uklanjanje po ničem uvredljivijih, štetnih ili nagrđujućih transparenata koji su u noći sa nedjelje na ponedjeljak postavljeni na Titovom trgu, Fiumari i Zajčevoj, a „ po nalogu šefa“ (izjava djelatnika KD Čiatoća) skinuti jučer, u ponedjeljak, iza podneva.

Ipak, jučer navečer na adresu kluba navijača Armada stigla je isprika sljedećeg sadržaja:

“Poštovani,

Isprike ako smo svojim postupanjem narušili dio protokola prije utakmice. Skinuta su samo ova dva transparenta kod Kontinentala. Za slučaj da u rezervi imate još koji ovim putem potvrđujem da ih slobodno možete postaviti. “

Također u prepisci, prenose Facebook stranice KN Armada, dodano je kako je „jedan transparent pronađen i ukoliko je još u stanju, vratit će se na lokaciju.“

Iz KN Armada dodaju kako su Grad Rijeka i Čistoća poslali svoje isprike i ponudili snositi troškove izrade novih transparenata.

Iz KN Armada također dodaju kako objavljuju ove podatke „čisto iz pokušaja da se naša navijačka podrška, nečija prevelika revnost i nepoznavanje situacije, dalje ne iskorištava u političke svrhe.“.

No i ovaj odgovor gradskih službi otvara niz pitanja: ako već postoji „dobra suradnja“ s KN Armada, zar ne postoji neki „otvoreni telefon“ za ovakve slučajeve? Ne tvrdimo da svatko mora razumjeti što zapravo znači poruka na transparentu (do „nesporazuma“ je navodno došlo zato jer je netko „previše revan i pažljiv“ pomislio da je riječ o „uvredljivoj političkoj poruci“?!), iako je čudno da u ovom trenutku o nogometu i Rijekinoj borbi bruji cijeli grad a da netko u gradskoj upravi o tome nema pojma.

No dobro, OK, ne mora svatko voljeti i razumjeti nogomet i HNK Rijeku pa makar radi u gradskoj upravi Grada Rijeke?! No onda ne bi trebao donositi ni ishitrene odluke, ako o nečemu nema pojma. Ima ljudi u ovome gradu koji razumiju i osjećaju puls grada!

Učinjen je ishitren potez bez presedana, a nekome je, vjerujemo, nanesena i velika politička šteta. No ono što je najgore, a proizlazi iz odgovora gradskih službi, jest činjenica da će sve ovo ponovno platiti – građani.

Naime iz odgovora gradskih službi u oči upada dio kako su „Grad Rijeka i Čistoća poslali svoje isprike i ponudili snositi troškove izrade novih transparenata“.

Dakle, njihov krivi potez a sada njegovo ispravljanje (najviše zbog straha od gubitka političkih bodova uoči lokalnih izbora!) ponovno bi trebali platiti – građani?!

Jer neće, naravno, onaj tko se ispričao, „izradu novih transparenata“ platiti iz svoga džepa, zagrabit će se ponovno u vreću u koju uplaćuju svi građani Rijeke koji će tako, po tko zna koji put, financirati pogrešne poteze i pogreške gradske uprave.

Foto: Facebook Samir Bračković

Gradonačelnik Vojko Obersnel oglasio se priopćenjem

Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel jučer se oglasio (ili administrator njegovih društvenih mreža, ne možemo znati sa sigurnošću!) u privatnoj prepisci koja sugerira kako za ovaj slučaj nije znao.

Uz dozvolu sudionika prepiske prenosimo sadržaj prepiske:

Također, na mrežnim stranicama Grada Rijeke objavljeno je priopćenje u povodu uklanjanja Armadinih transparenata. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel obratio se sljedećim riječima:

„Putem Facebooka sam doznao da su gradske službe iz meni nepoznatih razloga uklonile Armadine transparente na mostu kod Rječine i na drugim lokacijama. Tvrde mi da je sadržaj transparenata bio uvredljiv, da su se vodili Odlukom o komunalnom redu, no oni transparenti koje sam ja vidio pri prolasku autom, nisu bili uvredljivi pa je i meni samom nerazumljivo zašto su transparente uklonili.

Uglavnom, od Čistoće sam zatražio da na pozicije s kojih su transparenti uklonjeni ponovo postave folije na kakvima su transparenti bili ispisani, a putem tajnika Kluba navijača, gospodina Povha zamolio sam navijače da tijekom noći ili sutrašnjeg dana sprejevima ponovo ispišu poruke koje su uklonjene.

Radi se očito o nesporazumu, prerevnim komunalnim službama. Nije bilo zle namjere i u ime Grada ispričavam se navijačima. Nadam se da će ispriku prihvatiti i da ćemo sutra imati transparente podrške našoj Rijeci. A Rijeci želim samo pobjedu!“, stoji u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Grada Rijeke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views