VREMENSKA PROGNOZA

POČASTILO NAS! Idućih 5 i više dana očekuje nas prekrasno rujansko vrijeme – idealno za kupanje i godišnje odmore!

Pixsell/ICON

Počastilo nas je vrijeme ove sezone – nakon ugodnog ljeta evo nam još ugodnijeg rujna. Kiše nema na vidiku čak 10 dana!

Tlak zraka još je malo porastao, nad cijelim južnim dijelom kontinenta ima dosta vedrine, a tako nam ostaje do daljnjeg.

Kiše naime, kao ni poremećaja, u našoj blizini nema na vidiku idućih čak 10 dana.

U srijedu nas očekuje jutarnja vedrina, ali po kotlinama i uz obale rijeka moguća je kratkotrajna pojava magle, osobito u Lici i unutrašnjosti Istre. Uz obalu će biti tek slabe bure, ponegdje pod Velebitom i na krajnjem jugu još uvijek i umjerene, na udare moguće i jake.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladavajuće sunčano, a vjetar će uglavnom izostati. Bit će vrlo toplo uz oko 27 °C.

Na istoku pretežno sunčano pa i potpuno vedro. I ovdje mirno, a dnevne temperature još malo više između 27 i lokalno čak 29 °C.

Bez oblaka biće i na sjevernom Jadranu, a u gorju uz to i još malo toplije nego jučer. Bura potpuno prestaje i okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje zapadnjak.

Vedrina se naravno očekuje i u Dalmaciji. Bura će potpuno oslabjeti, a zapuhat će slab do na otvorenome ponegdje umjeren maestral. I dalje vruće, temperatura uglavnom oko 30 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru sunčano, vedro, tek za vikend i to vrlo rijetko uz nešto onih visokih prozirnih oblaka. Ujutro burin, danju maestral, no bura će ponegdje u petak i krajem tjedna ponovno biti pojačana. Noći tople, dani vrući, a more ugodno za kupanje.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Stabilno zatim ostaje do daljnjeg. No još u četvrtak na kopnu valja računati na svježe pa i češće maglovito jutro. Danju tek pokoji manji oblak, temperature iznadprosječne za doba godine, a neće odviše smetati ni ponegdje umjeren sjeveroistočnjak.

Dorian Ribarić/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari