DEMONSTRACIJA SPORTOVA

Demonstracija i predstavljanje 19 sportova: Na Korzu u četvrtak Hrvatski olimpijski dan!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U četvrtak 10. rujna od 10 do 12 sati na riječkom Korzu održat će se demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana

Tijekom dvosatnog programa koji započinje simboličnim podizanjem olimpijske zastave na Korzu će se predstaviti 19 sportova.

Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na raspolaganju zainteresiranim građanima kako bi iz prve ruke dobili informacije o određenom sportu.

Mladi sportaši održat će demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, odbojke, rukometa, kuglanja, šaha, stolnog tenisa, tenisa i kenda, a građani će moći saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu i vaterpolu.

U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno stotinjak djece različitih dobnih skupina iz 20-ak sportskih klubova i saveza. Također, na Korzu će biti postavljen i info punkt MUP-a.

Manifestaciju su najavili predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić, član Kluba Olimpijaca grada Rijeke Marin Lovrović, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) pokrenuo je Hrvatski olimpijski odbor je 2007. godine s ciljem poticanja građana svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

U želji da se obilježi Hrvatski olimpijski dan, a pritom doprinese približavanju djece i roditelja određenom sportu, napravljen je Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove koji od ove godine sadrži više sportskih objekata i programa.

U vodiču će se nalaziti informacije o upisima u sportske klubove i mogućnošću bavljenja sporta te će se distribuirati u svako domaćinstvo. Vodič je dostupan na stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari