PRIJAVE ZA RINOVATORE

Počele prijave za RInovatoRI Spring Camp: Učenici osmišljavaju kako prikazati Rijeku kao atraktivnu turističku destinaciju

Do 13. travnja traju upisi u RInovatoRI Spring Camp, nekadašnju Vikend školu poduzetništva, koja će se od 19. do 22. travnja održati u Dječjoj kući.

Nakon uspješno pokrenutih redovnih radionica Rinovatora, došao je red na i organizaciju Spring Campa. RInovatoRI Spring Camp jedan je od tri programska pravca izvanškolskog kreativno-edukativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih.

Spring Camp  je tematski vezan za jednu aktualnu temu u okviru koje se potiče istraživanje, kreiranje ideja i oblikovanje rješenja u timskom okruženju, uz vodstvo i mentorstvo stručnjaka.

Naziv ovogodišnjeg proljetnog programa Spring Camp je TOP RI TOUR. Polaznici će, radeći u manjim timovima, kroz primjenu design thinking metode, imati zadatak osmisliti inovativni način prikazivanja grada Rijeke kao atraktivne turističke destinacije. Upoznat će se s pojmovima kao što su gejmifikacija, storytelling i event marketing. Svaki tim radit će na razvoju svoje ideje. Nakon kratkih prezentacija tzv. pitcha, stručni tim odabrat će najbolje rješenje te će se opet u manjim specijaliziranim timovima krenuti raditi na izradi promo videa odabrane ideje u filmskom studiju Dječje kuće.

Spring Camp besplatan za sve polaznike

U kreativnom izazovu sudionicima će pomoći stručni mentori. U stručnom timu su i voditeljice Doma mladih koje su zadužene da riječi stručnjaka i programski elementi i procesi budu prilagođeni uzrastu sudionika te da program bude edukativan, ali i zabavan.

Voditeljice su Josipa Andrušić, učiteljica informatike; Dijana Malinić Mihelić, učiteljica politehnike i informatike, dok stručni mentorski tim čine Sonja Tudor, turistička vodičkinja i Maša Drndić, snimateljica, montažerka i scenaristkinja.

Prijaviti se mogu učenici 6. i 7.r.OŠ., ukupno njih 15. Prednost upisa imaju polaznici redovnog programa RInovatoRI (6.-8. r. OŠ) te učenici škola čiji je osnivač Grad Rijeka.

Spring Camp besplatan je za sve polaznike, jer sve troškove pokriva Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo. Za provedbu Spring Campa u gradskom proračunu je osigurano 11.600 kuna.

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu te poslati ispunjen i od strane roditelja/skrbnika potpisan obrazac suglasnosti. Online prijavnica, suglasnost te više informacija se nalaze na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

VIDEO DANA:

Program RInovatoRI orijentiran na praktično poduzetništvo i inovatorstvo

Program RInovatoRI pokrenut je 2018. godine od strane Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo kao aktivnost namijenjena stjecanju i razvoju poduzetničkih kompetencija učenica i učenika viših razreda riječkih osnovnih škola, te je kao takav nastavio promicati svrhu i ciljeve dotadašnjeg programa K.E.Š. (2008.-2018.). Program je tematski orijentiran na praktično poduzetništvo, startup inicijative i inovacije, održivost i razvoj, marketing, suvremene tehnologije te STEMI područja.

Pandemijski uvjeti u značajnoj su mjeri utjecali na provedbu i transformaciju programa. Tako će se, proljetni dio programa, koji je uključivao trodnevni boravak djece u Dvorcu Stara Sušica, a zbog epidemijskih uvjeta 2020. i 2021. godine nije izveden, pod novim nazivom ‘Spring Camp’ održati tijekom proljetnih školskih praznika u Dječjoj kući.

Program RInovatoRI u nekoliko je navrata primio istaknuta međunarodna priznanja: 2019. proglašen je nacionalnim dobitnikom Europske nagrade za promicanje poduzetništva u kategoriji ‘Promicanje poduzetničkog duha’, 2021. godine uvršten je u bazu dobrih praksi EU programa Interreg Europe, a 2022. godine objavljen je u ‘Praktičnom vodiču za usavršavanje i prekvalifikaciju’ EU inicijative.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari