MNOGO DOGAĐANJA

Čarobna Opatija savršena je destinacija za uskršnje blagdane

Brojne posjetitelje Opatija će dočekati prigodno uređena zečićima, jajima, cvijećem i drugim uskrsnim i proljetnim motivima, kao i bogatim programom kulturnih, zabavnih i sportskih aktivnosti.

Uskrs u Opatiji proteći će u savršenom spoju događanja, aktivnosti te novih doživljaja i nezaboravnih iskustava za sve posjetitelje Opatije. Vrhunska gastronomska ponuda te opuštanje u wellness & spa centrima, aktivne proljetne šetnje na svježem zraku uz morsku obalu ili kroz šumske predjele, uživanje u glazbenim nastupima te kulturnim i zabavnim programima, druženje s Uskršnjim zecom i opatijskom damom, a za najhrabrije i kupanje uz Opatijske kukale koji su još 1. siječnja otvorili kupališnu sezonu u gradu – tek je to dio mogućnosti kojima će Opatija oduševiti svoje goste tijekom produženog uskrsnog vikenda.

Turistička zajednica grada Opatije pripremila je savršenu „scenografiju“ za dane Uskrsa. Prigodno uređen grad svoje će goste dočekati u posebnoj atmosferi ispunjenoj zečićima, jajima, cvjetovima te drugim proljetnim motivima, a uz poznate lokacije poput Parka Angioline, obalnog šetališta lungomare ili Umjetničkog paviljona Jurja Šporera, atraktivne dekoracije krase i novootvoreni TIC na Slatini. Uređenju novog turističko-informativnog centra posvetila se posebna pažnja, pa sve posjetitelje čeka zanimljiva obitelj zečića spremna za fotografiranje.

Prema najavama hotelijera, koji su zadovoljni dosadašnjim rezervacijama, za uskrsni se vikend očekuje oko 15 tisuća noćenja, koja će u najvećoj mjeri ostvariti gosti s tradicionalnih opatijskih tržišta. Pridružit će im se i brojni posjetitelji koji će iskoristiti priliku kako bi doživjeli Opatiju u jedinstvenoj atmosferi i sudjelovali u nekom od događanja kojima će biti ispunjeni dani sredinom travnja.

U petak, 15. travnja, održat će se otvorenje izložbe „Dodirom do umjetnosti – Mladen Mikulin“, Muzeja Grada Zagreba u Šporeru. Dan kasnije, ispred Ville Angioline s početkom u 10 sati startat će vođeno nordijsko hodanje povijesnim stazama Opatije, dok će ljubitelji nešto „ekstremnijih plivačkih disciplina“ imati priliku osvježiti se u morskim valovima. Poznati Opatijski kukali, koji hvale blagodati kupanja tijekom čitave godine, pozvali su sve zainteresirane da im se pridruže na kupalištu Slatina i od 12 sati zaplivaju pod budnim okom Djevojke s galebom. Subotnja događanja zaključit će u 16 sati nastup klape Baladur u obližnjem Portiću.

Uskrs će proteći u znaku glazbe. Tradicionalni uskršnji koncert Puhačkog orkestra Lovran održat će se na Slatini s početkom u 12 sati, a od 16 sati nastupit će klapa u Portiću. Uskršnji ponedjeljak otvorit će tradicionalna izložba oldtimera od 10 do 13 sati, a u isto vrijeme na Slatini najmlađi će se zabaviti u društvu uskršnjeg zeca i opatijske dame, sve uz odličan „soundtrack“ glazbenog nastupa Dine Antonića koji će početi u 11 sati.

Bogat program događanja i aktivnosti na otvorenom prate i posebne ponude opatijskih hotelijera koje uključuju sve potrebno za savršen uskršnji odmor: brojne glazbene programe i animaciju za najmlađe, wellness tretmane i gastronomske specijalitete.

VIDEO DANA:

– Uskrs u Opatiji uvijek je posebno iskustvo za naše posjetitelje. Potrudili smo se obogatiti ga prigodnim uređenjem grada, kao i zanimljivim programom događanja koje donosi sklad nezaobilaznih uskrsnih specijaliteta i aktivnog odmora, ali i kulturnih i glazbenih aktivnosti. Sve informacije o događanjima i ponudama posjetitelji mogu dobiti i u našem TIC-u na Slatini, gdje ih uz djelatnice čeka i prava obitelj uskrsnih zečeva, koju svakako moraju upoznati! Iskoristite sve duže proljetne dane i ispunite ih nezaboravnim doživljajima, pozvala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Više informacija na www.visitopatija.com

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari