DVODNEVNI PROGRAM

Počelo obilježavanje 20 godina Hrvatske zajednice županija dočekom župana u Gorskom kotaru

Obilaskom županijskog Centra „Velike zvijeri“ i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj započeo je dvodnevni program obilježavanja 20. obljetnice Hrvatske zajednice županija kojem je domaćin Primorsko–goranska županija.

Župan Komadina zaželio je dobrodošlicu kolegama županima u zeleni dio Primorsko-goranske županije, područje iznimnih prirodnih ljepota s dugom tradicijom izletničkog turizma i velikog razvojnog i investicijskog potencijala. Istaknuo je značajna županijska ulaganja u nove sportske sadržaje i turističke atrakcije kao što je multimedijalni postav Centra „Velike zvijeri“, jedinstven u ovom dijelu Europe, ali i podršku goranskim poljoprivrednicima i poduzetnicima, kako bi se potaknuo brži razvoj tog ruralnog dijela županije. Naglasio je važnu ulogu županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj koji je nositelj brojnih aktivnosti te podrška u promociji autohtonih goranskih proizvoda.

Zadovoljstvo projektima, goranskim ljepotama i prirodnom raznolikošću PGŽ-a, izrazili su župani iz dalmatinskih županija Marko Jelić i Blaženko Boban. Župan Jelić je istaknuo dobru suradnju s Primorsko-goranskom županijom koja se nerijetko ogleda u razmjeni korisnih savjeta i informacija sa Šibensko-kninskom.

Župan Boban podsjetio je kako je inicijativa osnivanja HZŽ-a potekla upravo iz ovog kraja, točnije iz Novog Vinodolskog, a danas je to, smatra, vrlo bitna organizacija koja raspravlja o aktualnim županijskim temama i prezentira ih Vladi RH te vrlo često nailazi na razumijevanje s obzirom, kako kaže, njezina snaga leži u činjenici da su joj sve županije, njih dvadeset i Grad Zagreb, članice. Istaknuo je važnost županija u upravljanju i razvoju zdravstva, lučke infrastrukture, školstva i drugih resora. Boban je čestitao HZŽ-u njen jubilej, a 2023. godina posebna je i po tome, navodi, što sve županije slave veliku, 30. obljetnicu.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio načelnik Ravne Gora Mišel Šćuka, a rad ustanova pobliže su predstavili ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Dalibor Šoštarić i ravnateljica Javne ustanove Priroda Irena Jurić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari