DO 1O. KOLOVOZA

Počeo je Krčki sajam – Lovrečeva se nastavlja kroz dva dana prepuna zanimljivih sadržaja!

Počeo je 499. Krčki sajam – Lovrečeva koja se u gradu Krku održava do 10. kolovoza

Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk te udruge i partneri udružili su svoje snage, a ispunjene ulice grada pokazale su kako je najstarija gradska manifestacija i ove godine motiv za dolazak u prekrasan grad Krk!

Brojni posjetitelji već su uživali u prvom danu manifestacije koja sjedinjuje sajmeni dio s tradicijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima. Posebno atraktivna bila je srednjovjekovna povorka Knezova Krčkih Frankopana koja je domaćim posjetiteljima i stranim turistima na ulice grada vratila duh vremena iz doba Frankopana.

Na nekoliko različitih lokacija u gradu Krku odvija se centralni dio manifestacije – sajam tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.

Danas, kao i nekada, to je mjesto susreta i trgovanja lokalnim tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, kao i prezentacija ponude lokalnih proizvođača i bogate kulturne baštine grada i otoka Krka.
Zabavni dio manifestacije uključuje brojne radionice, prezentacije, zatim izložbu viteške opreme na Trgu Kamplin, gdje će se i kroz iduća dva dana odvijati kraći igrokazi i skečevi, viteške borbe, radionice za djecu te demonstracije viteških vještina i znanja.

Za izvrsnu atmosferu na rivi jučer su bili zaduženi Night Express i Mauro Staraj & La Banda, već danas nastupaju Techno Vikings i TBF. Posljednjeg dana manifestacije posjetitelje će zabavljati Infinity i Psihomodo Pop!

Posljednjeg dana sajma posjetitelji se mogu priključiti besplatnoj interpretacijskoj šetnji na temu ”Od krša do zlata”, koja će biti izvedena na engleskom jeziku. Polazak je u 21:30 sati, s Trga krčkih glagoljaša, ispred Franjevačkog samostana Krk. Jednosatna šetnja uključuje i ulaznice za posjet Frankopanskom kaštelu.
Posjetitelji će tijekom manifestacije imati priliku uživati u atraktivnom Fire showu, a Lovrečeva će biti zaključena velikim vatrometom!

“Izuzetno smo zadovoljni posjećenošću ovogodišnje Lovrečeve i već se pripremamo za iduće jubilarno 500. izdanje Krčkog sajma. Sljedeće godine očekuje nas velika obljetnica, a sukladno tome pripremamo još bogatiji program i brojna iznenađenja. Ova je manifestacija dokaz kako je moguće prezentirati baštinu i kulturu u kontekstu turističke ponude te na taj način pružiti sadržaj i lokalnom stanovništvu, ali i brojnim turistima koji uživaju u ovakvom vidu manifestacije.” – izjavila je Ivana Kovačić, direktorica TZ Grada Krka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari