13. RIJEČKI SAJAM KNJIGA I FESTIVAL AUTORA

POČEO RIJEČKI “VRISAK” Odabran pobjednik VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020.

Foto: Facebook

Dobitnik VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. zagrebački je underground pjesnik, prozaik, kantautor, grafičar i strip-crtač Žarko Jovanovski za roman “Pizzeria Europa, objavljeno je na otvaranju 13. riječkog sajma knjiga i festivala autora Vrisak ispred Guvernerove palače.

Njegov roman „Pizza Europa“ roman je ceste, u kojem se opisuje putovanje trojice underground prerformera na turneji od Zagreba, preko Beča do slovačke Trnave.

Žiri u sastavu Zoran Ferić, Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić za roman su naglasili da je „vratoloman i drzak, oštrouman i duhovit, a istodobno precizno ustrojen i dobro napisan, poput zločestog je dječaka s finim manirama – lako ga je voljeti“.

Nagradu Žarku Jovanovskom uručili su Mladen Zatezalo u ime izdavačke kuće VBZ i pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od stotinu tisuća kuna i distribucije romana u širokoj knjižarskoj mreži.

U uvodnom dijelu večeri direktor festivala Drago Glamuzina napomenuo je koliko je specijalan ovogodišnji Vrisak i da mu je drago što se unatoč epidemiološkoj situaciji ipak održava.

Vrisak je otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zahvalivši se organizatorima na upornosti i trudu da se festival održi i ove godine.

Otvorenje je završilo koncertom riječke skupine White on White.

Trinaesto izdanje festivala Vrisak, u organizaciji izdavačke kuće VBZ i Udruge kulture Vrisak, do 19. rujna donosi više od trideset predstavljanja knjiga. Festival je ove godine posvećen Bekimu Sejranoviću, a glavnina programa održava se u Exportu na Delti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari