DESIGN THINKING

Počinje drugi ciklus radionica projekta za djecu i mlade Stori po svoju

Foto: Facebook/ Stori po svoju

Nakon uspješno održanog prvog ciklusa u Kostreni, drugi ciklus radionica održavat će se u Rijeci. Prva radionica iz novog ciklusa pod nazivom “Design thinking”, na rasporedu je  8. i 9. travnja u Dječjoj kući. Namijenjena je mladima, u dobi od 19 do 29 godina. 

Opis radionice

Design thinking je metodologija čiji je cilj pronaći nova kreativna rješenja pomoću alata koji nas usmjeravaju ka potrebama korisnika. Metodologija design thinking ima primjenu i u svakodnevnom životu. Potiče nas na promjenu perspektive, pristupa u razmišljanju i rješavanju problema. Polaznici radionica prolaze kroz pet faza metodologije – empatija, definiranje, ideacija, prototipiranje i testiranje. Radionice su zabavne, poučne, poticajne i široko primjenjive. Namijenjene su mladim osobama na početku karijere ili studentima koji uz pomoć Design Thinking alata žele ostvariti prednost u budućim poslovima i brže rješavati izazove s kojima se na tom putu trebaju suočiti.

Prijave se vrše putem online obrasca:

 https://forms.gle/kK4BmiEVhK2TJHrD7

„Stori po svoju“ je pilot program kojim se djecu i mlade potiče na usvajanje različitih znanja i vještina, tzv. makers (uradi sam) kulture, na veći društveni angažman i stvaranje okruženja u kojem uče djelujući u svojoj zajednici, povećavajući kvalitetu života i stvarajući dodatnu vrijednost sebi i drugima. Makers kultura naglašava učenje kroz rad u specifičnom društvenom i socijalnom okruženju kroz neformalno, umreženo, vršnjačko i zajedničko učenje, motivirano zabavom, osobnim i društvenim razvojem.

Kroz projekt „Stori po svoju“, 150 djece i mladih dobit će priliku sudjelovati u preko 40 programa, istražiti svoje interese i upoznati vršnjake s kojima će podijeliti iskustvo stvaranja, steći brojne vještine koje će tijekom, ali i po završetku programa, moći koristiti kroz djelovanje u školi, organizacijama civilnog društva i tijelima javnog sektora. „Stori po svoju“ obuhvaća dobnu skupinu djece i mladih u dobi do 29 godina s područja Urbane aglomeracije Rijeka kojima će se kroz projekt ponuditi STEAM radionice (STEM + art), radionice poduzetništva, osobnog i profesionalnog razvoja, društvenog angažmana te održivog razvoja, zatim mentorski program za osmišljavanje i provedbu 20 projekata u svrhu poboljšanja kvalitete života u lokalnoj zajednici, Hackathona, kampove i studijske posjete STEAM organizacijama i događanjima.

Prijavitelj i nositelj projekta Stori po svoju je Općina Kostrena, a partneri su Grad Rijeka, Grad Kraljevica i Centar kulture Kostrena. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od veljače 2021. do veljače 2023.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari