USVOJENO

Usvojeno Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom RHna području grada Rijeke za 2021. godinu

Gradonačelnik Grada Rijeke je 30. ožujka 2022. godine donio Zaključak kojim prihvaća Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske na području grada Rijeke za 2021.

Sukladno članku Zakonskoj regulativi gradonačelnik Grada Rijeke dužan je za 2021., 2022., i 2023. godinu izraditi godišnje Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske na području grada Rijeke, za prethodnu kalendarsku godinu.

Predmetno Izvješće izradila je radna grupa sastavljena od predstavnika Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, Odjela gradske uprave za komunalni sustav i KD Čistoća.

Podaci su prikupljeni od pravnih osoba uključenih u gospodarenje otpadom. Iz dostavljenih podataka navedenih u predmetnom Izvješću, vidljivo je da se većina ciljeva definiranih važećim Planom gospodarenja Republike Hrvatske i Planom gospodarenja otpadom Grada Rijeke i tijekom 2021. godine ostvarena sukladno predviđenom dinamičkom planu.

Tako je primjerice iz podatka o količinama prikupljenih količina otpada, u posljednje 2 godine (2020. i 2021.) vidljivo kontinuirano povećanje količina odvojeno prikupljenih vrijednih i problematičnih vrsta otpada. Kako bi te količine, ali i druge ciljne vrijednosti predviđene aktualnim Planovima gospodarenja otpadom, uskladile s ciljnim vrijednostima važećih Plana gospodarenja otpadom RH i Plana gospodarenja otpadom Grada Rijeke, u 2021. godini pokrenute su i ostvarene aktivnosti nabavke dodatnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, te dovršena izgradnja sortirnice u Mihačevoj Dragi. Provedene su i brojne izobrazno-informativne aktivnosti. Navedene aktivnosti, zajedno s planiranim uvođenjem individualiziranih spremnika  za odvojeno prikupljanje otpada omogućit će postizanje ciljeva i mjera definiranih Planovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari