GRAĐANI NE POZDRAVLJAJU ODLUKU

Video | Počinje naplata parkiranja kod pekare na Turniću i u Krešimirovoj ulici. Evo što o tome kažu Riječani

U gradu Rijeci pod naplatom je 5700 parkirnih mjesta. Više u video prilogi Kanala Ri

Ovoj se brojci od danas pridružilo još 21 mjesta u Ulici Franje Čandeka te 8 parkirnih mjesta u Krešimirovoj ulici ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Oba lokaliteta spadaju pod zonu 2A.

“Cijena po satu je 80 centi, sukladno važećem cjeniku. Ono što je važno naglasiti da na ovom lokalitetu ne vrijede mjesečne karte niti povlaštene parkirne karte – dakle, plaća se isključivo po satu. Mjesečne parkirne karte ne vrijede niti na području Grobničke rive ni u Krešimirovoj ulici, to su parkirališta gdje je promet izrazito
frekventan.”, objašnjava Dragana Šmitran Babić, voditeljica Odjela za odnose s javnošću i informiranje Rijeka plusa.

Na frekventnim lokacijama u gradu brojna vozila nepropisnim parkiranjem ograničavaju prometovanje, naglasila je Šmitran Babić.

“Na ovom lokalitetu veliki problem stvaraju takva nepropisno parkirana vozila gdje je onda otežano skretanje u Ulicu Franje Čandeka te je zbog toga uvedena naplata i ovdje kako bi se na taj način uvelo reda.”

Vozači su, očekivano, većinom nezadovoljni uvođenjem naplate parkiranja.

“Ovo je totalna glupost, ovdje treba napravit parking, ovdje je škola, ovdje ljudi dovoze djecu. Sad će biti još više parkiranja na zebru i nemam šta više reći.”, kaže Marin.

I da, ukoliko ne želite platiti parkiranje trebat ćete biti brzi jer se prvih 10 minuta parkiranja, kao i na ostalim parkiralištima u gradu Rijeci, ne naplaćuje. Ukoliko se zadržite duže – parkirnu kartu možete kupiti putem nekoliko kanala.

“Dakle, to je onaj klasičan način – sms poruka odnosno korištenjem usluge M– PARKING gdje je važno da korisnik upiše ispravan broj m-Parking sustava i ispravnu registraciju. Osim toga, može se platiti B move aplikacijom, Keks pay aplikacijom putem Rijeka city card i putem QR kodova.”, dodaje voditeljica Odjela za odnose s javnošću i informiranje Rijeka plusa Dragana Šmitran Babić.

Naplata se na ovom parkiralištu obavlja se radnim danom od 7-21 te subotom od 7-14 sati, piše Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari