EVO DETALJA

Počinje program nordijskog hodanja ”Rijeka outdoor”

Turistička zajednica Grada Rijeke nastavlja s odličnim programom “Rijeka outdoor” i to programom nordijskog hodanja i pješačenja, u suradnji s Nordic Walking Team Opatija te KŠR Gorovo. Ova aktivnost obilježit će naredne četiri nedjelje koje će ponuditi četiri različite i atraktivne staze, kojima će se spajati riječka povijest i sadašnjost te plavo i zeleno, a sve s ciljem promocije zdravog načina života i kretanja u prirodi kao ultimativne aktivnosti s najvećim porastom sudionika u svijetu.

Sve započinje u nedjelju 7. svibnja, s početkom u 9:00 sati, okupljanjem na Molonogu (ispred Terminala) otkud će sudionici, nakon vježbi zagrijavanja, krenuti na pohod trasom “Industrijska Rijekana potezu: Mololongo – riječka luka – Žabica – željeznički kolodvor – Mlaka – industrijska zona – Torpedo – povratak na Mololongo.Lagana je to staza dužine 8 km, a predviđeno trajanje hoda je cca 2,5h. Bit će to jedinstvena prilika svjedočiti industrijskoj povijesti Rijeke obilaskom lokacija, a uz vođenje stručnih voditelja programa nordijskih aktivnosti.

Organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Mololongu, a program je namijenjen osobama   svih starosnih dobi, sukladno osobnim afinitetima i mogućnostima.

Rijeka će tako ponuditi još jedan program u sklopu brojnih aktivnosti koje tijekom cijele godine u “Grad koji teče” privlače sve više sudionika i ljubitelja aktivnosti koje promiču kvalitetu života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari