ODLIČAN PROGRAM

Počinje riječki Student Day Festival: Na besplatnim koncertima očekuju vas Urban, Vojko V, Vesna Pisarović, Alen Vitasović..

Foto: Instagram SDF

Pred sam završetak semestra, kao predah od studentske svakodnevice – predavanja i ispita, od 29. svibnja do 4. lipnja održat će se bogat program u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci uz potporu Sveučilišta u Rijeci

Centralno mjesto događanja, sada već treću godinu zaredom, bit će Sveučilišni kampus na Trsatu.

Koncertni program odvijat će se 2. i 3. lipnja u kojem će se ugostiti vodeća regionalna imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije. Posebnost festivala jest i činjenica da je ulaz na sve aktivnosti slobodan. Studenti službeno ključeve Grada Rijeke preuzimaju sredinom narednog tjedna, odnosno 31. svibnja.

Atraktivan line-up domaćih i regionalnih zvijezda

Petak i subota, 2. i 3. lipanj rezervirani su za besplatni koncertni program. U večernjim satima u kompleksu nekadašnjeg Tenka, iznad studentskih paviljona na Kampusu, smještena je pozornica za brojne izvođače. Nastupit će Damir Urban, Mimi Mercedez, Nipplepeople, Vesna Pisarović, Vojko V, Alen Vitasović, Smoke Mardeljano, 2X Šihta [Dupla Šihta].

Osim njih, nastupaju DJ-evi Bronski, Marcel, Marin Biočić, Tino Dobrić, Bruns Lay, Dino Jukić, Grooveline, Recep i Tom Bug.

PETAK, 2. LIPNJA

Jedan od najsvestranijih i najkreativnijih glazbenika na domaćoj sceni, nekima sigurno i zaštitno lice Rijeke, dolazi prije svog velikog koncerta u Areni Zagreb na Sveučilišni kampus – Damir Urban.

U petak će se na pozornicu popeti i Mimi Mercedez, vodeća regionalna reperica. Na streaming servisu Spotify ima više od 50 tisuća slušatelja mjesečno što je apsolutni dokaz popularnosti mlade zvijezde. Mladi je opisuju kao glas njihove generacije, a iza sebe ima četiri izdana studijska albuma: ‘Našminkam se i pravim haos’, ‘Kuma’, ‘Stara Mimi’ i ‘Mržnja’.

Na Kampus dolazi i prepoznatljivo neprepoznatljivi hrvatski electro-pop duo Nipplepeople, a nije tajna da su miljenici riječke publike. U jedina dva intervjua tijekom njihova stvaranja, objasnili su svoju tajanstvenost u moru žutila na glazbenoj sceni željom da stave svoju glazbu u prvi plan.

Ljubimica riječke publike zasigurno je Vesna Pisarović koju pamtimo po brojnim hitovima Dolje na koljena, Jutro donosi kraj i Da znaš. Nakon što je duže vrijeme izbivala sa scene, nasreću brojnih obožavatelja vratila se održavanju koncerata po cijelom svijetu. Ova obrazovana jazz-glazbenica je, kao što je Let 3 ove godine, davne 2002. predstavljala Hrvatsku na Eurosongu s pjesmom Sasvim sigurna, a ono što je sigurno da će posjetitelje festivala dobro rasplesati i raspjevati.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

SUBOTA, 3. LIPNJA

Andrija Vujević, poznatiji kao Vojko V, nakon nedavnog rasprodanog koncerta u Rijeci, ovaj put dolazi na velika vrata Student Day Festivala. Iako je tek pred nekoliko mjeseci izdao svoj drugi studijski album Dvojko, u vrlo kratkom roku osvojio je brojne streaming platforme, a publika već zna sve stihove. Utvrđivanje gradiva slijedi u subotu, 3. lipnja kada će ovaj izvođač bez dlake na jeziku pripremiti koncert za pamćenje.

Koncert repera Vojka V. bit će jedan od vrhunaca festivala. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Istrijan čiji se glas uvijek rado čuje Alen Vitasović, poznat po svojoj iskrenosti i humoru, ističe kako uz glazbu ne zna ništa drugo osim čišćenja i kuhanja po kući. Iza njega su brojne numere koje su postale evergreen, a u repertoaru na Kampusu zasigurno će se naći Jenu noć, Ja ne gren i Gušti su gušti.

Regionalna underground hip hop zvijezda, o čijem se liku i djelu snimio dokumentarni film “Ja repujem” stat će pred riječku publiku. Pravim imenom Miloš Stojanović, Smoke Mardeljano do sada je izdao dva samostalna studijska albuma, “Ja repujem” i “To je Rap” te album “Kad goveda utihnu”, u suradnji s Ajsom Nigrutinom.

Ovogodišnji lineup zaokružit će grupa 2x Šihta [Dupla Šihta] koju čini dio postave trap kolektiva High5-a: Luka Radić, Bruno Rakamarić i Domagoj Žugec, kojima se pridružio producent Marino Morosin, sin poznatijeg Livija. Razlog ponovnog okupljanja bio je intrinzične prirode, ljubav prema stvaranju novih pjesama i druženju kroz rad na muzici. Brojne fanove nove postave zasigurno će razveseliti činjenica da će se pridružiti na SDF pozornici u subotu, nakon što je njihov koncert u ožujku otkazan.

Posebnost ovogodišnjeg festivala je jedna pozornica na kojoj će nastupati svi izvođači ovogodišnjeg festivala, uključujući i DJ nastupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari