POČINJU DANI DRENOVE: Danas ispred Ogranka Drenova GKR razgovor o knjizi “Onput kad smo se igrali” Josipa Luzera

“Onput kad smo se igrali” je knjiga na čakavskom, u kojoj prof. Luzer opisuje dane djetinjstva pedesetih i šezdesetih godina u Bakru

U utorak 12. srpnja u 19 sati ispred Ogranka Drenova Gradske knjižnice Rijeka (Brca 8b) bit će održan razgovor o djelu “Onput kad smo se igrali” Josipa Luzera.

Uz autora u razgovoru će sudjelovati Nikola Petković, Jasmina Kozlov, Jasenka Alić Tadić i grupa “Si-Že-Ne”, a suradnik u organizaciji je “Dren”, udruga za očuvanje i promociju drenovske drenjule. Program se odvija kao doprinos Gradske knjižnice Rijeka manifestaciji Dani Drenove.

“Onput kad smo se igrali” je knjiga na čakavskom, u kojoj prof. Luzer opisuje dane djetinjstva pedesetih i šezdesetih godina u Bakru te navodi sve one igre koje su bile omiljene, dok još nije bilo tablet računala, mobitela, igraćih konzola i ostalih modernih čudesa.

Ovo dragocjeno izdanje koje je objavio “Adamić” sadrži 36 priča o igrama koje žele biti spašene od zaborava, pa saznajemo što su Tati i žandarmi, Kauboji i Indijanci, Glava-noga, Palica va jamicu, Cukerikafe, Bulini, Janjine, Batibura i ostale.

Josip Luzer rođen je u Bakru 1947. godine. Četiri godine radi u Pomorskoj školi u Bakru, nakon čega prelazi u Višu pomorsku (kasnije Pomorski fakultet) u Rijeci gdje ostaje sve do odlaska u mirovinu 2011. godine. Predavao je tehnički i pomorski engleski jezik brodostrojarima i elektroničarima. Autor je i koautor osam udžbenika, priručnika i rječnika za hrvatske pomorce, te brojnih znanstvenih i stručnih radova objavljenih u hrvatskoj i inozemstvu. “Onput kad smo se igrali” Luzerov je prvijenac u beletristici. U ilustracijama igara koje se opisuju u knjizi pomogli su učenici Osnovne škole u Bakru, 2014. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari