POD ZVIJEZDAMA VEPRINCA: Jedinstveni spektakl “Dva prsta do neba” posjetiteljima nudi koncert, film i gastro-užitke!

“Casablanca” pod vedrim nebom, koncert Amy Winehouse Tribute Banda, umjetnici, glazbenici, predstava i radionica za djecu, autohtoni proizvodi… u subotu 8. lipnja u Veprincu, “dva prsta do neba”

RUSCUS 2019, nova manifestacija u organizaciji Grada Opatije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije, pretvorit će Veprinac u subotu 8. lipnja u kulturno i kreativno i posebno oplemenjeno središte Opatijske rivijere.

Srednjovjekovni gradić bit će ispunjen događanjima, a na tri lokacije u povijesnoj jezgri posjetitelji će imati priliku zaplesati uz koncerte izvrsnih bendova, pogledati projekciju filma pod zvijezdama, kušati tradicionalne lokalne proizvode i biti dijelom jedinstvene zabave koja će potrajati od 17 sati pa sve do iza ponoći.

Ruscus (latinsko ime za veprinu) na jedinstveni prostor predivnog Veprinca donosi sukus umjetnosti, tradicije i ljepote druženja tu, “dva prsta do neba”.

Sve započinje u 17 sati kada će se održati predstava za djecu „Četiri godišnja doba“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka pod Ložom, a u isto vrijeme kraj štandova s autohtonim proizvodima postavljenima kraj crkvice sv. Ane nastupit će klapa Mirakul.

Na Brituhu će, također u 17 sati, krenuti nastup Iman Acoustic Trija te predstavljanje opatijskih slikara i umjetnika koji će svoje pozicije naći na stepeništu pod Brituhom. Od 18 sati umjetnicima će se pridružiti čakavski pjesnici i glumci koji će recitirati poeziju uz glazbenu podršku izvrsnog Benjamina Klanjca, a u etno zbirci će krenuti radionica izrade tradicionalnih veprinačkih kolačića betina za djecu koja će završiti pričom za laku noć.

Nakon što mališani krenu na spavanje, njihove roditelje i sve posjetitelje zabavljat će SpartJazz Trio čiji će nastup potrajati sve do 23 sata.

U 21 sat slijedi nastavak programa na Brituhu i to u kinu na otvorenom s projekcijom kultnog filma Casablanca. Organizator je pripremio dekice za sjedenje na travi, kokice i jedan od svakako najljepših ambijenata na kojem se na ovim prostorima dogodila projekcija filma.

Nakon filma, negdje od 22.30 sati, večer će se nastaviti programom Tribute to Amy Winehouse izvrsnog benda Amy’s House koji maestralno izvodi pjesme tragične britanske glazbene heroine. Bit će to prilika za ples u odličnoj atmosferi uz rock hitove koji su obilježili proteklo desetljeće na doista jedinstvenom „plesnom podiju“ – pod otvorenim nebom, s pogledom na svjetla Opatije, Rijeke i kvarnerskih otoka.

RUSCUS 2019. zaključit će „chilling hour“ s početkom pola sata nakon ponoći.

Rijetko se kada “sretnu” ovakvo podneblje i ovakav program pa je za vjerovati da će brojni ljubitelji ovakve vrste zabave potegnuti u subotu do Veprinca. Prema svemu navedenom, doživjet će jednu posebnu večer koju ne bi trebalo propustiti.

Manifestacija Ruscus 2019 Veprinac financirana je u okviru projekta Riviera4Seasons2 iz Programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska kojeg Grad Opatija i Turistička zajednica Opatija realiziraju s partnerima Općinom Piran, Turističkom zajednicom Portorož, Fakultetom turističkih studija – Turistica (Portorož) i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views