AKCIJA ČIŠĆENJA

Video | Podmorje ispod Voloskog nikad nije bilo čišće: Snage su udružili pripadnici ‘Ajkula’ i ronioci s Kvarnera

Ajkule su akciju organizirale u šest kvarnerskih općina i gradova

Podmorje ispred Voloskog nikad nije bilo čišće, jer su u akciji bili pripadnici Ajkula – Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Pridružili su im se ronioci s Kvarnera i u sat vremena izvukli sve ono što morskom svijetu ne pripada.

Dečki koji se u ovoj ulozi osjećaju kao ajkule u vodi, a kad Ajkule zagrizu, onda idu do kraja. Ne postoji preveliko ili preteško. More je oslobođeno svega što je na silu primilo, , izvještava Ida Balen za RTL.

“Standardno, vrše.. bila je neka lata od parangala, gume, gume najviše. Gume su nekad služile kao bokobrani i to kad bi palo u more, to se nije vadilo nikad. Lani smo izvukli pušku iz Drugog svjetskog rata, bude svega.”, kaže Branimir Brnas, dopredsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula.

Ovo je dio akcije koju su Ajkule organizirale u šest kvarnerskih općina i gradova. U Voloskom je bilo 27 ronioca.

“Imamo nas vani još jedno petnaestak osoba, koje će pomagati. Uglavnom se izvadi jedna d dvije, velike baje, kontejneri od pet kubika svaki zapremnine, tako da ljudi ipak za sat vremena naprave dosta posla” , kaže Perica Prpić, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajduka.

Čistiti su pomagali ronioci iz Kostrene i Rijeke, kao i, naravno, domaćini iz Voloskog.

“Prijašnjih godina smo znali naći akumulatore dole jer jednostavno čovjeku se ne da vaditi ga van i samo ga.. Toga više nema. Pokušavamo održavati svake godine koliko toliko, barem jednu akciju napraviti, ali ima guma i ovog što od broda padne dole. “, kaže Goran Gašparini, ronioc.

“Ima stvari nekih za koje se vidi da su tu po 20 godina, tako da bi to trebalo još počistiti. Ono što je zadovoljavajuće je vidjeti da nema novih stvari”, kaže Brnas, izvještava Ida Balen za RTL.

Sve je provjereno… Sjaj s površine jednak je onom kojeg skrivaju dubine…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari