IMPOZANTAN PROSTOR ZA KNJIGOLJUPCE

Galerija | Pogledajte fotografije: Predsjednik Milanović na otvorenju nove zgrade riječke Knjižnice nije krio iznenađenje viđenim

Gradska knjižnica Rijeka uselila je danas i službeno u moderne i funkcionalne prostore uređene u obnovljenoj T-zgradi bivše Tvornice Rikard Benčić u sadašnjem riječkom Art kvartu Benčić

Gradska knjižnica Rijeka ovim građevinskim zahvatom po prvi puta u povijesti dobila je funkcionalni, suvremeni i sadržajni oblik središnje narodne knjižnice koja će u daljnjem procesu, radom na programima i uslugama, nastojati stvarati dodanu vrijednosti za Rijeku i Riječane i razvijati ulogu knjižnice i Art kvarta Benčić kao centra kulture čitanja, društvenosti, kreativnosti i kvalitetnog slobodnog vremena. Iskorak je ovo prostorne, funkcionalne, estetske, urbanističke, društvene i sadržajne prirode.

U današnjem bogatom programu otvorenja u svečanom dijelu sudjelovao je i predsjednik RH Zoran Milanović koji nije krio iznenađenje viđenim.

Uoči svečanosti službenog otvorenja, novouređenom zgradom Knjižnice novinare, snimatelje i fotografe proveo je ravnatelj Knjižnice Niko Cvjetković, a pridružili su mu se zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan i pročelnica Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Iva Erceg.

U 13.00 sati formiran je lanac ljudi, od Filodrammatice do nove zgrade Knjižnice u art kvartu, kojim su posljednje knjige prenesene na novu lokaciju Gradske knjižnice.

Nešto iz 14 sati unijeta je i posljednja knjiga predajom u knjigomat u atriju Knjižnice.

Knjigu je unijela vjerna korisnica stručne književne građe i publicistike, gospođa Mirna Potkovac Endrighetti i vjerna korisnica Dječje kuće i odjela Stribor Gradske knjižnice Rijeka, djevojčica Noemi Janjatović.

Pogledajte galeriju fotografija!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari