OBITELJ SE PROŠIRILA

Galerija | Pogledajte fotografije, preslatki su! U bakarskom Jazu pliva dvadesetak pačića, volonteri im osigurali i kućicu

Nastavlja se lijepa priča koju su bakarski volonteri započeli krajem mjeseca siječnja kada su u bakarski Jaz ‘porinuli’ kućicu za dvije obitelji pataka

Trud volontera urodio je plodom: svaka od dvije majke patke pliva u bakarskom Jazu u pratnji desetak mladih pačića! Zaista je lijepo vidjeti dvije majke okružene simpatičnim pačićima.

Nadamo se da će kućica za patke biti siguran zaklon od grabežljivaca za 20-ak pačića te da će se obitelj pataka značajno proširiti.

Voditelj akcije ove akcije je Franjo Vicić, volonter Primorsko-goranske županije za 2021. godinu.

Podsjetimo, bakarski volonteri početkom godine postavili su kućicu za obitelji divljih pataka koje već dugo vremena obitavaju u Bakru. Kućica će pružati zaštitu mladim pačićima od grabežljivaca i omogućiti da i bakarske patke imaju siguran i topao dom.

Inače, patke nose razne simbolike kao što su društvenost, smirenost, snalažljivost… a u nekim kulturama i plodnost. Odlična je to poveznica sa željom Bakrana da se zaustavi demografski pad zabilježen na zadnjem popisu stanovništva. A ova akcija je još jedna lijepa vinjeta koja prikazuje Bakar u pravom svjetlu: kao pravi biser Hrvatskoga primorja. (D. Vladislović)

Foto: Miljenko Šegulja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari