UREĐENJE PRED ZAVRŠETKOM

Galerija | Pogledajte kako će izgledati nove jaslice na Zametu!

Uređenje novih jasličkih kapaciteta na Zametu je pred završetkom

Zamjenici riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski obišli su nove prostore Dječeg vrtića Rijeka na Zametu, gdje su pri završetku radovi na uređenju novih jasličkih kapaciteta.

Obilasku radova prisustvovale su i ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin te voditeljica Centra predškolskog odgoja Zamet Alida Anić sa suradnicima.

Naime, u cilju povećanja obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi programom predškolskog odgoja i obrazovanja u Rijeci, s početkom nove pedagoške godine na Baredicama će biti uređeni prostori za prihvat dvije jasličke skupine. Radi se o prostoru koji je nekad bio dječji vrtić, a u zadnje je vrijeme bio u funkciji područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje.

Do kraja tjedna planira se izvođenje građevinskih radova vrijednih 80 tisuća kuna s uključenim PDV-om. Sredstva su osigurana za uređenje prostora koji se sastoji od dviju prostorija za smještaj odgojnih skupina, hodnika, novog sanitarnog čvora te kuhinje. Po dovršenju radova, montirat će se nabavljeni namještaj i oprema.

Dječji vrtić Rijeka uložio je 225 tisuća kuna proračunskih sredstava za opremanje 225 tisuća kuna za opremanje prostora u PPO Baredice potrebnim namještajem za odgojne skupine, opremanjem kuhinje potrebnim uređajima, klima uređajima, te didaktičkim materijalom i sitnim inventarom za rad s djecom.

Također, na godišnjoj razini je dodatno osigurano iz proračunskih sredstava 568.700 kn za rashode za zaposlene u Podcentru predškolskog odgoja Baredice, odnosno četiri odgojitelja te jednog pomoćnog kuhara-spremača.

Nakon dovršetka radova i opremanja slijedi izdavanje potrebnih dozvola za početak rada novog vrtića te se početak rada novog vrtića, bude li izdavanje dozvola teklo prema planu, očekuje između 15. rujna i 1. listopada.

Na ovaj način Grad Rijeka nastavlja se uređenjem i otvaranjem novih prostora gradskih vrtića, a u cilju povećanja obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi programom predškolskog odgoja i obrazovanja u Rijeci. Uređenjem novih prostora na Baredicama te dodatnih kapaciteta u vrtićima Oblačić i Delfin ove jeseni će se broj mjesta u jasličkim skupinama povećati za nešto više od 40 djece.

Novi jaslički kapaciteti koji su pred skorim otvaranjem, ali i planirano otvaranje vrtića na Kampusu Trsatu, dio su napora Grada Rijeke u cilju smanjenja broja neupisane djece jasličkog uzrasta u gradske vrtićke ustanove.

Na sličan su način prošle godine tijekom ljeta uređeni dodatni jaslički kapaciteti u postojećim vrtićima te je zaposleno 25 novih odgajatelja, a to se odrazilo i na rezultate upisa ove godine i bitno manji broj neupisane djece.

Naime, trenutno je bez mjesta u predškolskoj ustanovi 125 djece jasličke dobi, odnosno 115, budući da su roditelji desetero djece odbili su mjesto u jaslicama jer im ne odgovara lokacija koja im je ponuđena.

Usporedno s izvođenjem građevinskih radova u objektu na Baredicama, traju pripreme za početak uređenja novih prostora za dosadašnje korisnike područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje, djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Dosadašnji korisnici Odjela Baredice, teško pokretna djeca i mladi, dobit će njihovim potrebama primjerenije prostore veličine dvjestotinjak metara četvornih u prostoru nekadašnjeg Ogranka Zamet Gradske knjižnice Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views