TRADICIONALNO GOSTOVANJE

U petak i subotu na riječkom Korzu izložbeno-prodajna gastro manifestacija 100% Zagorsko

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Manifestacija „100% Zagorsko“ održavat će se na Korzu u petak, 26. kolovoza od 08.00 do 22.00 sata te u subotu 27. kolovoza od 08.00 do 15.00 sati. Izvorne proizvode Zagorja predstavit će 48 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele

Manifestaciju „100% Zagorsko“ koju Krapinsko-zagorska županija u Rijeci organizira devetu godinu zaredom predstavili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, pročelnica Upravnog odjela Krapinsko-zagorske županije za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Na ovoj dvodnevnoj prodajno – izložbenoj manifestaciji bit će izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.  U ponudi će biti bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

“Zagorci se u Rijeci osjećaju kao doma”, kazao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zahvaljujući Gradu Rijeci i Županiji na spremnosti i pomoći u organizaciji ove manifestacije.

Gradonačelnik Marko Filipović je kazao kako Riječani vole ovu manifestaciju i rado posjećuju štandove na kojima mogu kušati i kupiti zagorske delicije.

“Rijeka i Zagorje vole se javno, a to pokazuje dobra dugogodišnja suradnja na brojnim projektima u kulturi i obrazovanju te gospodarstvu. Krapinsko-zagorska županija nam je poklonila zvučnu instalaciju koja se nalazi pored spomenika na mostu na Delti, a preuzeli su i naš model Građanskog odgoja. S druge strane, brojni su proizvođači otvorili svoje trgovine u Rijeci, jer imaju kvalitetne proizvode. Nadam se da ćemo iduće, jubilarne desete godine moći proširiti broj učesnika na Korzu u sklopu ove manifestacije”, rekao je gradonačelnik te pozvao sve naše sugrađane kao i njihove goste da ovog petka i subote uživaju u izvornim zagorskim proizvodima.

Sanja Škrinjar voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije kazala je kako će u sklopu manifestacije biti organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice), a slušatelje radijskih postaja očekuju brojne nagrade već od četvrtka poslije podne.

Pročelnica Upravnog odjela Krapinsko-zagorske županije za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić kazala je kako je interes izlagača bio izuzetno velik. Svoje izvorne proizvode ove će godine predstaviti 48 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele. Među proizvodima su i zagorski štrukli te zagorski bagremov med koji odnedavno nose Europski certifikat zaštićenog porrijekla, uz već poznate mlince i purice.

Zagorski će se štrukli peći na Korzu pa će ih posjetitelji moći kušati svježe i tople!

Pozdravne riječi uputio je i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views