ZANIMLJIVO PROMETNO RJEŠENJE

Video | Pogledajte kako će se odvijati promet na dva rotora na čvoru Škurinje!

Cesta D 403 bit će izgrađena do lipnja 2023. godine

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima održali su radni sastanak na temu realizacije projekata prometne infrastrukture na području Rijeke te obišli gradilište ceste D 403.

Govoreći o projektu izgradnje ceste D 403, gradonačelnik Filipović je istaknuo kako je na sastanku bilo riječi o dogradnji čvora Škurinje.

„Završetkom ceste D403 u lipnju 2023. stvorit će se usko grlo na čvoru Škurinje. Stoga je danas dogovoreno rješenje, između niza ponuđenih varijanata, za uređenje dva rotora na čvoru Škurinje, kojima će se bitno rasteretiti promet na tom području.

Dogovoreno je kako se neće čekati završetak ceste D 403, nego će Hrvatske ceste paralelno provoditi proceduru ishođenja građevinske dozvole i izbora izvođača radova. Nadam se da će tijekom iduće godine biti raspisan i natječaj za spoj Osječke ulice na čvor Škurinje, a samim time i prometa koji će doći sa ceste D 403“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Gradit će se dva trokraka kružna raskrižja

Na temelju narudžbe Hrvatskih cesta, tvrtka Rijekaprojekt izradila je tri varijante mogućeg rješenja raskrižja Škurinje na državnoj cesti oznake DC403. Predstavnici Grada Rijeke i ostalih nadležnih tijela održali su nekoliko sastanaka na kojima su se razmatrala prometna rješenja rekonstrukcije postojećih semaforiziranih raskrižja čvora Škurinje te je na temelju projektantske analize od strane svih nadležnih institucija odabrano prometno rješenje izgradnje dva trokraka kružna raskrižja. Slijedi ishođenje lokacijske dozvole, rješavanje imovinskopravnih odnosa, izrada glavnih projekata te provedba nabave od strane Hrvatskih cesta.

Izgradnjom dva kružna raskrižja na predmetnom čvoru bit će omogućen promet vozila u svim smjerovima što u postojećem raskrižju nije moguće (onemogućeni su smjerovi: nova D 403 – u smjeru A7-zapad i smjer A7-istok u smjeru nove D 403) te će se neminovno postići veća protočnost i sigurnost raskrižja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari