IZBJEGNUTA KATASTROFA

Video | Krš i lom kod Rijeke: Neslužbeno, za cisterne nije bilo mjesta u rafineriji pa su ostavljene na tračnicama?!

Novi sudar na hrvatskim tračnicama. Strojovođa teretnog vlaka na relaciji Rijeka – Moravice oko 2 sata u noći naletio je na kompoziciju od 8 cisterni i srećom, samo je lakše ozlijeđen

Shvativši da će se sudariti, strojovođa je pobjegao u stražnji dio lokomotive i spasio se.

Teretni vlak HŽ Carga zabio se u kompoziciju s cisternama ENNA transporta, nakon čega je lokomotiva skliznula s kolosijeka. Očevid traje, a ono što je za sada poznato – nije riječ o tehničkom uzroku, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

“Prema sadašnjim informacijama došlo je do pogreške u rukovođenju, u upravljanju prometom. Ali pustimo da za to završi istraga. Strojovođa nije kriv. Radilo se o prolaznom kolosijeku,. Ne znam zašto je na prolaznom kolosijeku bila cisterna, to će istraga utvrdit”, kazao je Ivan Kršić, direktor HŽ Infrastrukture.

“Po informacijama koje imam, ali pustimo da povjerenstvo i agencija za istraživanje nesređe utvrdi detalje, radi se o pogrešci, ljudskoj pogrešci od strane prometnika vlakova, ali ne mogu još o detaljima govoriti, to su prve informacije koje imam”, kazao je ministar Oleg Butković.

VIDEO: Sindikat strojovođa: ‘Kolega je dobro! Kada je vidio vagon ispred sebe, kočio je i pobjegao’

Neslužbeno doznajemo- cisterne su trebale biti dostavljene u rafineriju, ali tamo nije bilo dovoljno prostora, pa ih je osam, od ukupno 30, ostalo ovdje na tračnicama. Malo poslije, teretni vlak iz Rijeke je krenuo prema Moravicama. Noćas u dva sata i 20 minuta Škrljevom je odjeknuo prasak.

“Pa strašno, bio je strašan udarac i mislila sam da je potres. Išla sam sa psom prošetati kad sam vidjela što se desilo. Sva sreća da nije eksplodiralo, evo. Samo to”, ispričala je Biljana Kovačić.

Iz riječkog KBC-a potvrdili su nam da strojovođa kod njih nije zatražio liječničku pomoć. Ali sigurno je u šoku, jer se spasio tek svojom brzom reakcijom i hladnom glavom, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari