KAKO SAD OVO!?!

Pogledajte ovu snimku! Vozilo hitne pod rotirkama ‘zapelo’ na naplatnim kućicama na Grobniku, vozač plaćao cestarinu!?

Što bi se dogodilo u slučaju da nekome ovisi život o ovih nekoliko desetaka sekundi?

Čitatelj Riportala ovih je dana snimio zanimljivu situaciju na autocesti Rijeka – Zagreb, točnije na naplatnim kućicama u smjeru Rijeke.

Iako pod rotirkama, što valjda sugerira hitnoću i odašilje poruku “mičite mi se svi s puta, u pitanju je život ili smrt!”, vozač vozila hitne medicinske pomoći morao je stati u red vozila ispred rampe kod naplatnih kućica u smjeru Rijeke.

Iako su sve naplatne kućice bile otvorene za promet vozila, primjećuje čitatelj Riportala, pa i one za prolaz vozila s ENc naljepnicama, ovo vozilo hitne medicinske pomoći očito tu naljepnicu nije imalo pa je vozač hitne u koloni ispred rampe morao prebirati po džepovime tražeći novčanice i kovanice – ili pak karticu – kako bi platio cestarinu.

Doista neuobičajen prizor, a naš čitatelj s pravom se pita: “Što bi se dogodilo u slučaju da nekome ovisi život o tih nekoliko desetaka sekundi koliko je trajalo plaćanje cestarine”?

Upit o ovoj, u najmanju ruku neobičnoj situaciji, poslat ćemo mjerodavnima u zdravstvenom sustavu.

REAGIRANJE Zavoda za hitnu medicinu PGŽ možete pročitati OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari