STRATEŠKI PROJEKT GRADA RIJEKE

Pogledajte video: Ovako će izgledati zgrada Exportdrva na Delti nakon obnove!

U jednom dijelu nalazit će se smještajni kapaciteti za turiste

Zgrada Exportdrva na Delti, vrijedna riječka industrijska infrastruktura, do kraja 2027. godine dobiva novo ruho. U pripremi je dokumentacija za obnovu i prenamjenu, javlja Kanal Ri.

Riječ je o jednom od strateških projekata Grada Rijeke koji će u potpunosti bit prilagođen građanima, odnosno poduzetnicima i turistima. Na vrhu će se nalaziti i smještajni kapaciteti za turiste.

Projekt vrijedan 13 milijuna eura financirat će se europskim sredstvima iz ITU mehanizma vrijednosti. Do kraja kvartala sljedeće godine predviđeno je ishodovanje potrebne dokumentacije.

Hala Exportdrva izgrađena je 1961. godine, kao prvo suvremeno skladište za smještaj drvenih finalnih proizvoda koji su se transportirali kroz riječku luku.

Zgrada ima 7.500 kvadratnih metara zatvorenog prostora i oko 2.700 kvadratnih metara vanjske površine, rekao je u razgovoru ua Kanal Ri direktor Rijeka sporta Igor Butorac.

U videoprilogu pogledajte kako će Exportdrvo izgledati nakon radova!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari