TRAŽI SE SPRETNOST I BRZINA!

Video | Pogledajte video: Ovo su djevojke koje se bore za titulu Ružica Vinodola 2022.!

Ružica Vinodola nije natjecanje u ljepoti već u spretnosti i brzini. Više u videoprilogu!

Predstavljanjem kandidatkinja započeo je ovogodišnji program Ružice Vinodola.

Za titulu se ove godine bori devet djevojaka iz Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Karlovačke županije, donosi Kanal Ri.

“Cure su super, sve smo nekako na prvu kliknule. Ima nas i iz nekih drugih dijelova Hrvatske i ovdje domaćih cura. Tako da, bilo je super, treme nema jer nekako te svi opuste, tako da bilo je super”, kaže natjecateljica Ivana Tropčić za Kanal Ri.

Sari je ovo drugo natjecanje a za njega se, kaže, nije posebno pripremala.

“To je više tradicionalno. Moraš biti od ekipe, od dobre volje, fešte i dobre zabave, to je najbitnije”, kaže natjecateljica Sara Đukić.

Cilj manifestacije je približiti nekadašnji običaj biranja najvrijednije djevojke – beračice grožđa Vinodola današnjim stanovnicima ovog kraja, ali i učiniti ga atraktivnim za turiste.

“Manifestacija kojom se želi afirmirati uzgoj vinove loze, proizvodnja vina ali isto tako promovirati i ljepote našeg kraja, našeg Vinodola”, kaže Alenka Spoja, direktorica Turističke zajednice Vinodolske općine.

Ružica Vinodola nije natjecanje u ljepoti već u spretnosti i brzini. Neki od zadataka bit će pretakanje vina, zatvaranje i otvaranje boca ali i obavljanje tradiconalnih kućanskih poslova.

“Težački posli ča su negdaj delale divojke njihovih let. Znači trganje grozdova, spretnost, brzina tog trganja. Trčanje kroz vinograd”, pojašnjava Rene Ševerdija, voditelj Ružice Vinodola.

Nastavak izbora održat će se od 18. do 20. kolovoza u večernjim satima, prvog dana u vinogradu Pavlomir a druga dva u Starom gradu u Novom Vinodolskom, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari