KUPA PRIJETI IZLIJEVANJEM

Video | Pogledajte video: U Brodu na Kupi alarmantno stanje! ‘Četiri mjesta su odsječena. Od 1964. nije bila tako velika voda’…

Predsjednik Mjesnog odbora je kazao da je voda ušla u stambene prostore te da su štete nemjerljive

Kupa na području Gorskog kotara prijeti izlijevanjem. Najgore je prošao čabarski kraj gdje mještanima voda izvire iz podova, već se izlila obližnja rijeka, a otvaraju se i klizišta.

U Brodu na Kupi kiša je počela padati još jučer oko podneva, a vodostaj raste nezapamćenom brzinom. Kupska magistrala zatvorena je za sav promet jer je potpuno prekrivena vodom, ali i zbog odrona na cestama.

RTL-ova reporterka Maja Brkljača javila se iz Broda na Kupi gdje je razgovarala s predsjednikom Mjesnog odbora Brod na Kupi Davorinom Klobučarem.

“Stanje je katastrofalno. Od 1964. do danas nije bila tako velika voda. Prije tri dana osobno sam se kupao u rijeci, ali Kupa je postala sasvim drugačija i divlja. To je bujična i snažna rijeka koja se digla u zadnjih 8 sati čak četiri metra”, kazao je Klobučar.

Gusti Laz, Grbajel, Guče selo i Kuželj su odsječeni, kazao je Klobučar.

“Do njih je nemoguće doći”, kazao je.

Klobučar je kazao da je voda ušla u stambene prostore te da su štete nemjerljive.

“Voda prijeti Brodu na Kupi, postaje talac vode. Ono što tek predstoji nizvodno naseljima to će biti još gore. Alarmantno je stanje i treba biti maksimalno angažiran, moramo si svi pomoći. Svi su službi na nogama”, kazao je.

Kazao je kako se postavljaju zečji nasipi.

“Mislim da će to trajati čitavu noć jer kiša pada i voda će i dalje nadirati. To je alarmantno stanje i moramo dati maksimum od sebe da spasimo naše ljude i naša dobra”, kazao je Klobučar, izvještava Maja Brkljača za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari