GLAZBENI SPOT

POGLEDAJTE VIDEO! Županijska svečana pjesma “Zavičaju, tebi” u novom ruhu! Kreirali – Mia Negovetić, Elvis Stanić, Juraj Zigman!

Kada u jednoj županiji na okupu imate sjajne umjetnike kao što su Juraj Zigman, Elvis Stanić i Mia Negovetić, spojiti ih u jednom projektu pravi je izazov i nadahnuće

To je i učinjeno snimanjem spota za svečanu pjesmu Primorsko-goranske županije „Zavičaju, tebi“ koja promiče ljepote toga kraja i povijesne baštine, a to su svakako i posjedi Frankopana, povezani kroz projekt Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana.

Glazbeni spot koji povezuje bogatu prošlost Frankopana s ljepotama zeleno-plave županije je snimljen na osam lokacija Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana – Kaštelu Drivenik, Starom gradu Ledenice, Kaštelu u Krku, Dvorcu Stara Sušica, Manastiru Gomirje, Dvorcu Severin na Kupi, Dvorcu Nova Kraljevica te Franjevačkom samostanu Košljun. Kroz spot se proteže ljubavna priča Ane Katarine Frankopan i Petra Zrinskoga koja govori o svim ženama iz obitelji Frankopan koje su svojom ženstvenošću, ljepotom, snagom, umom i umijećem značajno utjecale na živote svojih muževa, djece, pa i naroda.

Pjesmu izvodi mlada Mia Negovetić koja u spotu utjelovljuje Anu Katarinu Frankopan. Glumački partner joj je student glume Petar Baljak u ulozi Petra Zrinskoga. Mia Negovetić u spotu nosi pet raskošnih kreacija Jurja Zigmana, posebno izrađenih za tu prigodu. Svaka od kreacija na sebi sadrži zrinsko-frankopanske motive, stoga nalazimo motiv nekadašnje novčanice od 5,00 kuna, portrete Ane Katarine Frankopan i Jelene Zrinski te oproštajno pismo Petra Zrinskoga. U spotu sudjeluju i srednjovjekovne udruge koje se bave očuvanjem frankopanske baštine (Klub prijatelja Grada Trsata, Zrinski-Frankopani Drivenik te Frankopanska straža Grobnik). Režiju i produkciju spota potpisuje kreativni dvojac pod nazivom LUMIERE produkcija.

Autor teksta i glazbe je Ante Pecotić, a novi aranžman je izradio Elvis Stanić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari