POHVALA VOZAČU IZ RIJEKE: „Vjerovali ili ne, čovjek dolazi do mene, pruža ruku i ispričava se…“

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jedan vozač iz Rijeke oduševljen je reakcijom vozača koji je napravio pogrešku u prometu, no „grešnik“ je bio toliko savjestan i pristojan da se zaustavio i za učinjeno – ispričao….

Već više dana Rijekom i okolicom vlada velika vrućina i sparina. Posebno je teško u prometu, vozila su ugrijana od sunca koje neumoljivo grije, često stvar ne spašava niti (ispravni) klima-uređaj u vozilu.

Logično je nekako u takvim okolnostima očekivati i nervozne reakcije vozača u prometu, no u Rijeci ima i jako puno sasvim suprotnih primjera, savjesnih vozača koji i kada pogriješe – ostaju prisebni i pristojni i u stanju su se ispričati za pogrešku…

O jednom takvom svijetlom primjeru vozačke kulture svjedoči na društvenoj mreži jedan Riječanin oduševljen reakcijom jednoga vozača na Podmurvicama.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Jedan mali osvrt…

Danas vozim niz Vukovarsku i čovjek ispred mene u crvenom Golfu s prikolicom se ubacuje. Ja trubim i kočim te stajemo oboje na semaforu. Čovjek izlazi iz auta i kreće prema meni i slijedi šok…

Vjerovali ili ne, čovjek dolazi do mene, pruža ruku i ispričava se… Ja se već namjerio bit će odgojno-obrazovnih, kada ono – šok…

Ispričava se čovjek da me nije vidio, da mu je žao, da eto desilo se… ali glavno da je sve u redu…

Ja se okrećem i tražim skrivenu kameru…

Nakon što je došlo zeleno čovjek maše, viče još jednom izvinite, a ja – u šoku.

Eto, ono što bi trebalo biti normalno, postalo je iznimka i nenormalno…

Čovjek je vozio crveni Golf Ri 8888 VP ili tako nešto…..

E pa majstore, skidam kapu i moje poštovanje!“, stoji u reakciji ovoga Riječanina na jednu situaciju u prometu.

Reakcija je objavljena u Facebook grupi “Policija zaustavlja – Rijeka i okolica”, i u kratko vrijeme prikupila je već popriličan broj “lajkova”!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari