PGŽ UKLJUČENA U PROJEKT

Pokrenut projekt Mreže regionalnih središta – RegHub 2.0; Župan Komadina sudjelovao video porukom

Idi na originalni članak

U okviru svečanog pokretanja druge faze projekta Mreže regionalnih središta – RegHub 2.0. u organizaciji Europskog odbora regija župan Zlatko Komadina sudjelovao je video porukom koja pored posebnosti Primorsko-goranske županije ističe i njen proeuropski stav i kontinuiranu angažiranost u europskim pitanjima.

Oglas

Mreža regionalnih središta – RegHub pokrenuta je 2018. godine u svojstvu pilot projekta, na inicijativu predstavnika Europskog odbora regija kojima je pri procjeni zakonodavstva EU nedostajala povratna informacija o provedbi istih na lokalnoj i regionalnoj razini. Predstavnici europskih regionalnih i lokalnih vlasti pozvani su uključiti se u članstvo RegHub-a kako bi angažmanom relevantnih dionika na svom području prikupili informacije o iskustvima u provedbi postojećih politika EU u praksi. To iskustvo članovima Europskog odbora regija omogućilo je njihovo prilagođavanje i približavanje stvarnim potrebama europskih građana. Primorsko-goranska županija uvidjela je važnost takve inicijative te aplicirala za članstvo u Mreži u svojstvu pridruženog člana.

Slijedom uspješnog djelovanja u provedbi pilot faze projekta, Županija je krajem 2020. godine uključena u sljedeću fazu projekta – RegHub 2.0 kao punopravni član. Zajedno s još 45 članova s područja cijele Europe i 10 članica u svojstvu promatrača, pored Grada Rijeke, Istarske, Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije kao hrvatskih predstavnika, Primorsko-goranska županija koordinirano djeluje na poboljšanju europske legislative.

Exit mobile version