SVEČANO OBILJEŽAVANJE

Galerija | Polaganjem vijenaca obilježen Dan oslobođenja Rijeke

Povodom Dana oslobođenja Rijeke od fašizma, 3. svibnja, delegacija Grada Rijeke predvođena riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem položila je vijence na spomen obilježja antifašistima.

U povodu Dana oslobođenja Rijeke od fašizma, u srijedu 3. svibnja 2023. godine, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke položili su vijence na spomen obilježja na groblju Gornja Drenova (spomen kosturnica), Spomenik Lubanj podignut na jednoj od ključnih točaka velike bitke za oslobođenje Rijeke, na brdu Lubanj, čiji je vrh Pleš (499 m) najviša točka područja grada Rijeke, zatim na Partizanskom groblju na groblju Kozala, spomeniku kod Spomen kosturnice na Trsatu i Spomeniku oslobođenju na Delti.

U ime Grada Rijeke Vijence su položili gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj, te privremeni pročelnici gradskih odjela, a u ime Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima.

Dan oslobođenja Rijeke obilježava se svake godine 3. svibnja kada se prisjećamo bitke za Rijeku kao jedne od najtežih na našem području u Drugom svjetskom ratu, a tijekom borbenih operacija, od 16. travnja do konačnog oslobođenja poginulo je gotovo tri tisuće partizana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari