OKUPLJANJE NA PLAŽI ZA INVALIDE

U subotu 6. svibnja na Biviju eko-akcija ‘Od izvora do mora’. Pridružite se!

Grad Rijeka, Upravni odjel za komunalni sustav i promet, Planinarsko društvo Kamenjak i KD Čistoća d.o.o. pozivaju građane da se pridruže ekoakciji koja će se održati u subotu, 6. svibnja 2023. godine, s početkom u 9:00 sati.

S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenog odlaganja ambalažnog otpada, tvrtke Coca-Cola Hrvatska, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova ove godine provode ekološki projekt “Od izvora do mora” koji u čijem je fokusu – uz akcije čišćenja – potpora i poticaj sadnji drveća u hrvatskim gradovima, s ciljem smanjenja emisije ugljičnog dioksida (CO2) i temperature zraka u urbanim sredinama.

Partneri natječaja “Od izvora do mora” za 2023. godinu su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Uprava za klimatske aktivnosti i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Grad Rijeka je prijavljen za ekološku akciju koja će se održati u subotu 6. svibnja 2023. godine (u slučaju lošeg vremena 13. svibnja 2023. godine) na prostoru uz more na lokaciji Bivio – Kostanj (plaža za invalide tj. od kolnog ulaza na plažu do tunela za plažu, južno od dvostrukog S zavoja).

Okupljanje građana je u 9:00 sati na Biviju, na plaži za invalide.

Jedna lokacija koja će se čistiti i uređivati je od kolnog ulaza do plaže za invalide, dok je druga od kolnog ulaza kod kućnog broja 51 u Opatijskoj ulici do plaže za invalide. 

Za sve su sudionike osigurane radne rukavice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari