IZASLANSTVO GRADA RIJEKE

Galerija | Polaganjem vijenaca obilježen Dan oslobođenja Rijeke

Bitka za Rijeku bila jedna od najtežih na našem području u Drugom svjetskom ratu

U povodu obilježavanja Dana oslobođenja Rijeke, 3. svibnja, izaslanstvo Grada Rijeke predvođeno gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, u prigodi 75. obljetnice oslobođenja Rijeke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, odalo je počast poginulima polaganjem cvijeća na Spomenik oslobođenja na Delti.

Uz gradonačelnika Obersnela u izaslanstvu Grada Rijeke bili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš.

Paljenjem svijeća, odavanju počasti pridružili su se i predstavnici Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Rijeke, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije, i drugih institucija te udruga i političkih stranaka.

Povodom 75. obljetnice oslobođenja Rijeke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, Grad Rijeka organizirao je i postavljanje cvijeća na 49 spomenika i 33 spomen ploče NOB-a na području grada Rijeke.

Polaganje vijenca na Partizanskom groblju Kozala

Uoči obilježavanja 75 godina od oslobođenja Rijeke, na području Zameta saniran je i spomenik palim borcima u Ulici Ivana Ćikovića Belog.

Podsjećamo da je bitka za Rijeku bila jedna od najtežih na našem području u Drugom svjetskom ratu, a tijekom borbenih operacija, od 16. travnja do konačnog oslobođenja poginulo je gotovo tri tisuće partizana.

Polaganje vijenaca u spomen-kosturnici na Trsatu

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, je položio vijence i u Spomen kosturnicu te Spomenik na Trsatu kao i na Partizanskom groblju Kozala, a zatim se uputio na spomenik Lubanj, podignut na jednoj od ključnih točaka velike bitke za oslobođenje Rijeke, na brdu Lubanj, čiji je vrh Pleš (499 m) najviša točka područja grada Rijeke.

Spomenik Lubanj

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari