NA DANAŠNJI DAN JE OSLOBOĐENA

Polaganjem vijenaca u Opatiji obilježen Dan oslobođenja Opatije

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Opatije izaslanstvo Grada Opatije predvođeno zamjenikom gradonačelnika Emilom Priskićem, predstavnici UABA-e Opatija, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, vatrogasca, komunalnih društava, roditelja poginulih branitelja i drugi položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Opatiji, kod centralnog križa na groblju Opatija, kod centralnog obilježja boraca Drugog svjetskog rata, kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom i na zgradi Grada Opatije.

Opatija je od okupatora u Drugom svjetskom ratu oslobođena na današnji dan, 28. travnja 1945. godine.

– Prisjećamo se danas velike žrtve naših ljudi tijekom Drugoga svjetskog rata, kao i žrtve hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Svi su oni položili svoje živote boreći se za slobodu našeg zavičaja i naše domovine i stoga smo im beskrajno zahvalni , naglasio je zamjenik Priskić.

-Na današnji dan prije 76 godina partizani su oslobodili Opatiju od okupatora u Drugom svjetskom ratu. Nikad ne smijemo zaboraviti sve poginule tijekom razdoblja borbe za slobodu od fašizma i nacizma, kazao je gradonačelnik Dujmić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari