U OROSLAVJU

Polaznici ljetnog dijela programa RInovatoRI u posjetu Parku znanosti

Polaznici ljetnog programa RInovatoRi, Summer RInovation LAB-a, u sklopu terenske nastave posjetili su Park znanosti u Oroslavju.

Terenska nastava je održana 1. srpnja, a uključivala je stručno vodstvo te znanstvenu radionicu. Polaznici su imali prilike na zanimljiv način usvajati osnovne fizikalne pojmove te produbiti svoje razumijevanje fizike igrajući se s interaktivnim eksponatima. Osim što su imali zadatak izraditi interaktivni eksponat u umanjenoj veličini, na znanstvenoj radionici polaznici su morali dobro surađivati te se dogovoriti oko uloga u timu.

VIDEO DANA:

U pratnji RInovatoRa – polaznika Summer RInovation Lab 2022 bile su njihove voditeljice, Josipa Andrušić i Dijana Malinić Mihelić.

Park znanosti je autorski projekt pokrenut 2013. godine s ciljem promocije znanja i znanosti, vođen idejom opremanja površina interaktivnim edukativnim sadržajem namijenjenim svim dobnim skupinama. Osim edukativne vrijednosti projekta odličan je primjer uspješne poduzetničke priče.

Summer RInovation LAB 2022: osmišljavanje mobilne aplikacije kao rješenje problema lokalne zajednice

Summer RInovation LAB je kreativni program u kojem 20 polaznika ima priliku razvijati poduzetničke vještine i pretvarati svoje out-of-the-box ideje u inovativna rješenja. Ovogodišnji ljetni dio RInovatora održava se pod krovnom temom „Održivost i poduzetništvo“. RInovatoRI se na radionicama upoznaju s osnovama poduzetništva, UN-ovim ciljevima održivog razvoja i sučeljima za izradu mobilnih aplikacija i osobnih asistenata. U posljednjem tjednu ljetnog programa, koji završava 15. srpnja, kroz kreativni proces osmislit će inovativno rješenje odabranog problema iz lokalne zajednice, koristeći suvremenu tehnologiju, odnosno mobilnu aplikaciju i/ili digitalnog asistenta.

Summer RInovation Lab 2022 je za polaznike u potpunosti besplatan, a financira se najvećim dijelom iz gradskog proračuna.

RInovatoRI namijenjeni učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola

RInovatoRI su program Grada Rijeke kojim upravlja Odjel za poduzetništvo. U sklopu programa polaznici stječu osnovna znanja o svijetu poduzetništva, marketingu, digitalnim alatima, istraživanju tržišta, poslovnom okruženju i održivosti. Značajan naglasak stavlja se na praktično poduzetništvo, rješavanje problema, inovacije, startup inicijativu te suvremene tehnologije, uz prikupljanje terenskih iskustava na studijskim izletima i posjetima poslovnim subjektima.

Program se provodi u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih, a namijenjen je učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola. Sastoji se od tri pravca koja se konstantno razvijaju i kvalitativno unaprjeđuju, pa tako uključuje redovni radionički program tijekom cijele školske godine, intenzivni višednevni program u periodu proljetnih praznika – Spring Camp te trotjednu ljetnu školu poduzetništva za vrijeme ljetnih praznika – Summer RInnovation Lab.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari