NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Proglašeni pobjednici Studentskog poduzetničkog inkubatora Torpedo

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održano je proglašenje pobjednika Studentskog poduzetničkog inkubatora Torpedo, prvog zajedničkog inkubatora Fakulteta i Riječke razvojne agencije Porin.

U šestomjesečnom razdoblju trajanja projekta, studenti Fakulteta prijavili su čak 50 poduzetničkih ideja koje su kroz više od 10 radionica, poduzetnički panel te individualne konzultacije razradili do najsitnijih detalja. U drugu fazu programa prošlo je 11 ideja a u finalnoj fazi našlo ih se 7 najboljih.

Najbolje tri poduzetničke ideje predstavljene u sklopu Studentskog poduzetničkog inkubatora Porin nagrađene su novčanim nagradama, besplatnim tečajevima cjeloživotnog učenja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, radionicama organizaciji RRA Porin, besplatnim konzultacijama za pisanje poslovnih planova i individualnim mentoriranjem.

Prvu nagradu osvojila je Nina Višković, studentica 1. godine diplomskog studija poduzetništva, za projekt “Tracheraj i ostalo…”, druga nagrada pripala je Stelli Hrvatin sa 3. godine preddiplomskog studija menadžmenta za projekt “Linkster”, a treća Josipi Antić, studentici 2. godine preddiplomskog studija „Međunarodno poslovanje“ za projekt „Somnium“.

Studenti razvili konkretan i kvalitetan poslovni plan

Studentski poduzetnički inkubator, prva je suradnja ove vrste koju je Riječka razvojna agencija Porin ostvarila s nekim od fakulteta na našem području.

„Vrlo smo zadovoljni zbog velikog interesa studenata na svim razinama studija što je naravno i rezultiralo s 50 prijava u prvoj fazi Projekta. Studenti su od svoje početne ideje razvili konkretan i kvalitetan poslovni plan s kojim mogu ići na samozapošljavanje, inkubator ili predstaviti ga potencijalnim investitorima. Stručne kompetencije koje su stekli bit će od velike koristi i onim studentima koji se odluče potražiti posao, budući da su kroz intenzivni programu prošli sve faze; oblikovanja ideje, marketing, financije, poslovni plan, komunikacijske i prezentacijske vještine. Iznimno je bitno da Ekonomski fakultet u Rijeci podržava poduzetničke inicijative, a ovo je samo jedan od načina na koji se to radi u RRA Porin, koja je od 1996. godine poduzetnička potporna institucija Gradu Rijeci. Suradnja je ispunila sva naša očekivanja i smatramo da ćemo zasigurno omogućiti i sljedećim generacijama studenata isti program kako bi kontinuirano radili na poduzetničkim vještinama studenta“, kazao je direktor RRA Porin Dario Zorić.

Inkubator kao uspješan projekt usmjeren ka razvijanju poduzetničkih kompetencija studenata

Studentski poduzetnički inkubator Torpedo predstavlja nastavak niza uspješnih inicijativa i projekata Ekonomskog fakulteta u Rijeci koji su usmjereni ka razvijanju poduzetničkih kompetencija studenata.
„U skladu s vizijom i misijom, Fakultet poduzima veliki broj aktivnosti kojima se želi omogućiti studentima učinkovita prilagodba za funkcioniranje u dinamičnom međunarodnom poslovnom okruženju. Ekonomski fakultet u Rijeci prepoznaje potencijal kod svojih studenata i zalaže se za rani razvoj poduzetničkih karijera. Ponosan sam jer su predstavljene izvrsne ideje, a finaliste Inkubatora dijelile su nijanse od glavnih nagrada“, kazao je Marko Tomljanović, prodekan za suradnju s gospodarstvom i razvoj karijera voditelj projekta CEZAR.

Inkubator Torpedo organiziran je u sklopu EU projekta „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari