ULIČNA SVIRKA

Polaznici radionica Rinkluzije će održati samostalni koncert ove subote na Korzu

Na riječkom Korzu u subotu 29.10.2022. s početkom u 11:00h će se održati glazbeni nastup polaznika projekta RInkluzija. Glazbenim nastupom će građanima i široj javnosti predstaviti što su djeca i mladi, polaznici glazbenih radionica naučili u drugoj fazi projekta RInkluzija.

Nastup je organiziran kao uličnu svirku u elektro-akustičnoj verziji.

Točna lokacija nastupa bit će nasuprot T-com centra na adresi Korzo 32, i kipa “Hodač”.

Projekt RInkluzija sufinanciran je od strane Grada Rijeke i ovaj nastup bio bi dio projektne aktivnosti koje Udruga Ri Rock radi u suradnji s romskom udrugom RoMorčić i Domom za odgoj djece i mladeži Rijeka. Uključuje korisnike romske nacionalne manjine i korisnika većinske populacije kojima je pružena besplatna neformalna glazbena edukacija u cilju  poticanja  kreativnosti, pozitivnog psihofizičkog razvoja te aktivnog uključivanja u društveni kulturni život zajednice u kojoj žive.

Pritom je glazbeno stvaralaštvo služilo kao ”alat” za ”razbijanje” barijera i predrasuda prema romskoj zajednici. Sekundarni cilj ovog projekta je stvaranje glazbene skupine koja bi fuzijom romske tradicionalne glazbe i modernih glazbenih pravaca poput Hip Hopa, Rocka i dr. omogućila glazbeno stvaralaštvo, te uživanje u ljepotama glazbe i muziciranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari