SAVJETOVALI GRAĐANE

Policajci nadzirali pješake i vozače u prometu

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Prilikom nadzora policijski službenici su zaustavljene pješake i vozače ujedno savjetovali o važnosti dosljednog poštivanja pravila i propisa u prometu, izvijestila je policija.

Jučer je na prometnicama Primorsko-goranske županije provedena preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu.

Za vrijeme trajanja akcije, od 9 do 13 sati, policija je evidentirala ukupno 28 prekršaja, od kojih su osam prekršaja počinili pješaci, a 20 vozači.

Svi navedeni pješaci počinili su prekršaj prelaženja kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Što se tiče prekršaja vozača, njih dvoje je ugrozilo pješake prilikom skretanja na bočnu ulicu, jedan vozač nije poštovao prednost prolaska pješaka, dok je 17 ostalih prekršaja vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Prilikom nadzora policijski službenici su zaustavljene pješake i vozače ujedno savjetovali o važnosti dosljednog poštivanja pravila i propisa u prometu.

Pozivamo i ovim putem pješake i vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na maksimalni oprez kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teškim posljedicama, kažu iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari