VIKEND NA CESTAMA

Policija ga uhvatila dok je vozio pijan; Ustanovljeno je da mu je istekla prometna i osiguranje auta

Ilustracija: Riportal

Pozivamo vozače i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa, priopćila je policija

Prometna policija i  ovog  vikenda pojačano je nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 179 prometnih prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 39,  zatim 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela u vožnji i sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim toga, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 89 različitih prometnih prekršaja.

VIDEO DANA:

Najveća brzina od 75 km/h  izmjerena je 3. lipnja oko 22.30 sati na Jadranskoj magistrali na području Povila, gdje je vozač osobnog vozila marke Ford, gospićkih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom iako je na toj dionici, u naseljenom mjestu ograničenje brzine 50 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg  izmjerena 5. lipnja oko ponoći na području čvora Vrbovsko, gdje je policija zaustavila 46-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka. Isto tako, utvrđeno je da su važenje prometne dozvole i osiguranje vozila istekli sredinom svibnja ove godine. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja 46-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije.

Radi počinjenja prekršaja navedeni vozači te svi ostali počinitelji prekršaja u prometu bit će sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teško, a sedam je lakše ozlijeđeno.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari