OVISNOSTI KAO TEMA

Galerija | U Opatiji uručene nagrade za najbolje likovne i literarne radove o prevenciji ovisnosti

U petak 3. lipnja u vijećnici Grada Opatije održana je prigodna dodjela nagrada, pohvalnica i zahvalnica učenicima-autorima najboljih likovnih i literarnih radova na temu ovisnosti o drogama, alkoholu i cigaretama.

Naime, krajem prošle godine u sklopu obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“,  a na inicijativu Policijske postaje Opatija u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Liburnije, organiziran je natječaj za likovne i literarne radove učenika s ciljem osvješćivanja mladih o problemu raznih vrsta ovisnosti i njihovih posljedica.

Natječaju su se odazvali učenici i učitelji iz Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, Osnovne škole „Dr.Andrija Mohorovičić“ Matulji i Osnovne škole „Viktora Cara Emina“ Lovran. 

Iako je u natječaju sudjelovalo puno više učenika, nakon prethodnog izbora unutar samih škola, Policijskoj postaji Opatija dostavljeno je 14 literarnih i 21 likovni rad. U izradi pristiglih radova sudjelovalo je 45 učenika i šest mentora, a stručna  komisija izabrala je najbolja pojedinačne i grupne likovne i literarne radove.

VIDEO DANA:


 Dodjeli nagrada, upriličenoj i povodom Svjetskog dana sporta (25. svibnja) te Svjetskog dana nepušenja (31. svibnja), nazočili su načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković, gradonačelnik Opatije i predsjednik Vijeća za prevenciju kriminaliteta Fernardo Kirigin te članovi Vijeća: načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj i zamjenik načelnika Općine  Matulji Eduard Bačić.

Riječi dobrodošlice i čestitke nagrađenim učenicima uputili su gradonačelnik Kirigin i načelnik Milković, a naglašena je  potreba suradnje i preventivne edukacije djece i mladih o ovisnostima, vršnjačkom nasilju i drugim negativnim pojavama kako bi znali izabrati društveno prihvatljiva ponašanja i zdrave životne stilove te odrasli u zdrave i uspješne ljude.

Učenici, njih 16 čiji su radovi proglašeni najboljima dobili su pohvalnice i nagrade u vidu poklon bona za ulaznice na filmske projekcije u Opatiji i Lovranu. Pohvalnice i nagrade dodijeljene su učenicima u sljedećim kategorijama:

  • pojedinačni literarni rad – dva učenika OŠ „Viktor Car Emin“ Lovran i jedan učenik OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija,
  • pojedinačni likovni rad – dvije učenice OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i jedna učenica OŠ „Viktor Car Emin“ Lovran,
  • grupni literarni rad – dvije učenice OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji,
  • grupni likovni rad – šest učenica  OŠ „Viktor Car Emin“ Lovran i dvije učenice OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji.

 Prigodne zahvalnice dodijeljene su mentoricama nagrađenih učenika i predstavnicima osnovnih škola, i to: Astrid Massari, ravnateljici OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji, mentorici Martini Pećar za OŠ „Viktora Cara Emina“ Lovran i Vanji Kusturin Zukić za OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija.

Nagrade su osigurali Grad Opatija i Općina Lovran, koji su nagrađenim učenicima  darovali po dva poklon bona za besplatne kino ulaznice, dok je Općina Matulji osigurala tiskanje pohvalnica i zahvalnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari