EDUKATIVNO DRUŽENJE

Galerija | Policija i ove godine s učenicima Osnovne škole „Čavle“ u multidisciplinarnom danu „Sigurna djeca“

I kroz ovo druženje učenicima je na primjeren način istaknuta važnost policijskog posla za sigurnost cjelokupne zajednice, izvijestila je policija.

Na poziv djelatnika Osnovne škola „Čavle“ koja i ove godine s vanjskim suradnicima obilježava Dan planete Zemlje, policijski službenici prevencije jučer su sudjelovali u aktivnostima dana prevencije, zdravlja, ekologije, zaštite i spašavanja.

U radionicama i edukaciji djece sudjelovali su Sveučilište u Rijeci, Gradsko društvo Crvenog križa, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Prirodoslovni muzej, KD Čistoća, Građevinska tehnička škola Rijeka, Zavod za javno zdravstvo PGŽ, Institut za popularizaciju znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb; Udruga za promicanje digitalne fabrikacije, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb, PMF Zagreb, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija, Pomorska škola Bakar, Planinarsko društvo Tuhobić, Zajednica tehničke kulture PGŽ, Udruga Vidov san, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Izvan škole aktivnosti su provodili djelatnici Područnog ureda Civilne zaštite Rijeka, policijske službenice PU primorsko-goranske i II. policijske postaje Rijeka te djelatnici DVD-a Čavle.

Policijske službenice su tom prigodom razgovarale s tristotinjak učenika prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda o radu policije, policijskoj uniformi i opremi, o pravilnom ponašanju na sportskim događanjima, a i pokazale im policijsko vozilo te opremu
(plavo rotacijsko svjetlo).

Učenici su imali priliku i obući reflektirajući prsluk te probati stop palicu koja se koristi u obavljanju poslova prometne policije. Za uspomenu na ovaj dan dobili su i obrazac “Moj prvi otisak” na kojem su prethodno ostavili otisak svog prsta te letak „Budi navijač, ne razbijač“, magnete i kemijske olovke. I kroz ovo druženje djeci je na primjeren način istaknuta važnost policijskog posla za sigurnost cjelokupne zajednice.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta kao podrška za zaštitu okoliša i s ciljem uključivanja stanovništva u proces usmjeren na zaštitu prirodnih resursa našeg planeta. Danas se obilježava u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine, uz značajan angažman kako državnih tijela, tako i brojnih udruga, osobito udruga za zaštitu okoliša i prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari