SPRIJEČENI INCIDENTI VEĆIH RAZMJERA

Pogledajte video: Policija na Kantridi spriječila plan maskiranih torcidaša da naprave nered i izazovu sukob s Armadom!

Idi na originalni članak

This browser does not support the video element.

Navijači Hajduka imali su u planu od Kantride zajedno ići do centra grada, međutim na putu do tamo uhvatila ih je policija i spriječila bilo kakve sukobe s Armadom

Oglas

Rijeka i Hajduk danas od 20 sati na stadionu Rujevica igraju utakmicu 8. kola SuperSport HNL-a. Na dan utakmice u Rijeku je očekivano stigla i Torcida čiji su maskirani pripadnici pokušali izvesti svojevrsnu ‘diverziju’ i izazvati sukob s Armadom.

Njih 70-ak u Rijeku je ušlo bez organizirane pratnje policije. Najžešći navijači Hajduka okupili su se kod Kantride i krenuli prema Rujevici. Međutim, zaustavila ih je interventna policija.

Po nekim društvenim mrežama pisalo se da je došlo do sukoba, no riječka policija to demantira. Povodom toga odaslalii su i priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Netočni su navodi pojedinih medija da je došlo do sukoba gostujućih navijača s policijskim službenicima. Policijski službenici danas su oko 12.15 sati zaustavili na riječkoj Kantridi, na raskrižju Liburnijske ulice i Ulice Vere Bratonje, pripadnike gostujuće navijačke skupine, od kojih je dio bio maskiran te su namjeravali u koloni proći riječkim gradskim prometnicama do središta grada.

Pri tome nije došlo do sukoba navijačke skupine i policijskih službenika, kako navode pojedini mediji, a upravo jer je procjena i reakcija policije bila točna i pravovremena. Policijski službenici su pripadnike te navijačke skupine službenim vozilima prevezli na kontroliranu lokaciju.

Inače, tijekom cijelog dana policija provodi sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja protupravnih ponašanja iz domene javnog reda i mira i ostvarenja očekivane sigurnosti kako na području grada Rijeke i okolice gdje će se večeras na stadionu Rujevica održati nogometna utakmica između HNK Rijeka-HNK Hajduk”, stoji u priopćenju MUP-a.

Policija je tako demantirala sukobe s Torcidom, a objavila je i videosnimku u kojoj je vidljivo da su se hajdučki navijači pripremali na okršaje s Armadom. Video pogledajte OVDJE.

Exit mobile version