PRIPREMA ZA SEZONU

Policija PGŽ sudjelovala u online edukaciji za iznajmljivače na Kvarneru!

Foto: Ilustracija/Pixsell

Policijski službenici  ove Policijske uprave već godinama  aktivno sudjeluju u priprema turističke sezone što  zasigurno pridonosi sigurnosti gostiju na destinaciji

U sklopu priprema za predstojeću turističku sezonu, Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s  Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, u četvrtak 15. travnja organizirala je online edukaciju za iznajmljivače obiteljskog smještaja u Primorsko-goranskoj županiji, na temu: Sigurnost i higijena u obiteljskom smještaju u vrijeme pandemije COVID-19.

Uz predavače iz Ministarstva turizma, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u online edukaciji sudjelovalo je i dvoje predavača iz Policijske uprave primorsko-goranske, policijski službenici Nataša Dolušić iz Sektora za granicu i Robert Tometić iz Sektora policije.

Nakon uvodnih riječi organizatora te predavanja predstavnika Ministarstva turizma, policijski službenici održali su predavanje Turizam u doba pandemije COVID-19 – prelazak granice i siguran boravak u RH.U sklopu predavanja iznajmljivači su upoznati s uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, važnošću korištenja aplikacije Enter Croatia te su im dane korisne informacije bitne za sigurnost gostiju i njihove imovine tijekom boravka u Republici Hrvatskoj. Nakon predavanja iznajmljivači obiteljskog smještaja postavljali su pitanja koja su se prvenstveno odnosila na prelazak državne granice i boravak stranih gostiju u Republici Hrvatskoj. Primjerice, iznajmljivače je zanimalo koji se dokaz o uplati ljetovanja priznaje prilikom prelaska državne granice na ulasku u Republiku Hrvatsku, koje uvjete moraju ispuniti gosti koji su cijepljeni i druga. Na ova i druga pitanja odgovarala je policijska službenica iz Sektora za granicu, a svi iznajmljivači su također upućeni na redovito praćenje aktualnih informacija i poveznice koje se odnose na prelazak granice.

U online edukaciju bilo je uključeno oko dvjestotinjak  sudionika, uključujući predavače i iznajmljivače obiteljskog smještaja.
Ovo je bila prva od ukupno četiri online edukacije, koje su organizirane kako bi pomogle, usmjerile i informirale iznajmljivače u pripremi turističke sezone u uvjetima pandemije COVID-19.

Inače,  ovim je nastavljena dobra suradnja Policijske uprava primorsko-goranske  i turističkog sektora u pripremi turističke sezone na području Primorsko-goranske županije. Naime, policijski službenici  već dugi niz godina aktivno sudjeluju u održavanju radionica koje su organizirane u cilju što kvalitetnijih  priprema turističke sezone, a kako je u svom obraćanju naglasila predsjednica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov, to zasigurno pridonosi sigurnosti gostiju na destinaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari