U LIPNJU

Policija pojačano nadzirala motocikle i mopede. Evo rezultata

Foto: Riportal - M. L./ Ilustracija

U mjesecu lipnju evidentirana su 152 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koja su počinili 107 vozača motocikala i 45 vozača mopeda, izvijestila je policija.

Policijski službenici su prošlog mjeseca lipnja na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti bile su usmjerene i na vozače mopeda i motocikala, kao i na osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentirana su 152 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili 107 vozača motocikala i 45 vozača mopeda.

Najviše prekršaja, njih 63, je zbog prekoračenja brzine koje su počinili motociklisti, slijede 39 prekršaja evidentirana zbog nenošenja zaštitne kacige koja su utvrđena kod 27 mopedista i 12 motociklista. Uz to je zabilježeno i 13 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, kao i 11 prekršaja vožnje neregistriranim vozilom od kojih je osam motociklista i tri mopedista, sedam prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita kod šest mopedista i jednog motociklista, ali i četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te ostalih 14 prekršaja. Svi vozači zatečeni u prekršaju su sankcionirani prema važećim propisima.

Osim navedenih, tijekom mjesečnog nadzora je i šest vozača upozoreno zbog nečitke ili nevidljive registarske oznake, nepropisnog pretjecanja i nepostupanja po postavljenom prometnom znaku ili oznakama na kolniku.

Inače, tijekom lipnja je evidentirano i 50 prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo 38 vozača motocikla i 12 mopeda. U njima je teško ozlijeđeno 14 motociklista, dok je lakše ozlijeđeno 17 vozača motocikla i osam mopeda.

Vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem pozivamo vozače na poštivanje svih prometnih pravila i propisa kako bi se smanjile mogućnosti izazivanja prometnih nesreća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari