MODERNIZACIJA SUSTAVA JAVNE RASVJETE

Galerija | U Matuljima će do kraja godine modernizirati kompletnu javnu rasvjetu! Uštedit će električnu energiju za 81,54 posto

U Općini Matulji započinju radovi na modernizaciji javne rasvjete, odnosno zamjena postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom s obzirom da postojeća rasvjetna tijela u većini slučajeva ne udovoljavaju današnjim kriterijima zaštite okoliša od svjetlosnog onečišćenja.

Broj rasvjetnih tijela koji će biti predmetom rekonstrukcije je 2434, a izvođač radova je tvrtka Domeni d.o.o. iz Matulja. Rok za izvođenje radova je 4 – 6 mjeseci.

Obuhvaćena će biti sva naselja u Općini Matulji – Brdce, Bregi, Brešca, Jurdani, Jušići, Kućeli, Lipa, Male Mune, Mali Brgud, Matulji, Mihotići, Mučići, Pasjak, Permani, Rukavac, Rupa, Ružići, Šapjane, Vele Mune, Veli Brgud, Zaluki, Zvoneća, Žejane.

Cilj projekta je ostvarenje energetskih ušteda u sustavima javne rasvjete provedbom mjera energetske obnove, a koje će rezultirati smanjenjem potrošnje električne energije za 81,54 %, smanjenjem svjetlosnog onečišćenja i emisija CO2 sa te smanjenjem troškova održavanja za 85%.

Ukupna vrijednost projekta je 801.500,00 eura, a financira se putem kredita preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj, odnosno Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz programa kreditiranja „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“ za koji su sredstva osigurana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova i to Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ u iznosu od 796.336,85 eura (6.000.000,00 kuna).

“Veliko zadovoljstvo mi je osobno, ali i svim zaposlenicima tvrtke DOMENI da smo odabrani kao izvođač na jednom, kako je i sam načelnik rekao, ekonomski iznimno važnom ekološkom projektu u našoj Općini iz koje dolazi i većina zaposlenika naše tvrtke sa svojim obiteljima. Inače tvrtka DOMENI d.o.o. je obiteljska tvrtka sa 30godišnjim iskustvom u obavljanju različitih građevinskih i elektroenergetski radova na projektima Primorsko-goranske Županije, a i šire.

Do sada smo uspješno odradili i predali u uporabu više manjih i većih projekata slične tematike na području grada Rijeke, Liburnije i Kastavštine. Vjerujem da ćemo izvedbom ovog visokovrijednog projekta zajedno sa Općinom kao investitorom našim sumještanima i nama samima osigurati ekološki prihvatljiviji okoliš i ekonomski prihvatljiviju i kvalitetniju rasvjetu, a sve zahvaljujući našem iskustvu te visokoj kvaliteti rasvjetne opreme koja se temeljem zahtjeva investitora ugrađuje.”, rekao je direktor tvrtk eDomeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari