Policija u Kostreni educirala umirovljenike o zaštiti od krađa i prijevara

Foto: Policijska uprava primorsko-goranska

U prostorijama Udruge umirovljenika i starijih osoba Kostrena, održano je edukativno predavanje na temu „Osobe starije životne dobi kao žrtve kaznenih djela“

Predavanje o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na štetu starijih osoba održao je Toni Stanić, policijski službenik iz Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, a predavanju je prisustvovalo dvadesetak umirovljenika.

Ovom vrstom edukacije policija nastoji senzibilizirati osobe starije životne dobi u cilju podizanja razine njihove samozaštite, kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu. Prema statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi  često su   žrtve  kaznenih djela, a u većini slučajeva počinitelji iskorištavaju njihovu dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnju.

Kako bi se takvo što preveniralo i smanjilo na najmanju moguću mjeru, na jučer održanom predavanju umirovljenici su dobili informacije o raznim kaznenim djelima imovinskog kriminaliteta, najčešćim načinima na koja se ova djela čine te o preventivnim mjerama  zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela. Umirovljenici su aktivno sudjelovali u održanoj edukaciji, iznoseći svoja dobra i loša iskustva i zapažanja, izrazili zadovoljstvo održanim predavanjem, korisnim informacijama i savjetima te izrazili želju da se predavanje ponovi i za druge članove njihove Udruge.

Ovakva predavanja za umirovljenike policijski službenici Odjela prevencije provoditi će tijekom cijele godine i u drugim mjestima na području Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari