Primorsko-goranska županija sufinancira Riječki karneval, ove godine očekuje se najraskošnija povorka!

Zamjenica župana Marina Medarić i direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa potpisali su danas ugovor o sufinanciranju 37. međunarodnog Riječkog karnevala u ukupnom iznosu od 95.000,00 kuna.

Kako je istaknula zamjenica Medarić, Primorsko-goranska županija već godinama na taj način pomaže u održavanju ove velike turističke manifestacije i centralnog karnevalskog događanja u našoj Županiji.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora,  međunarodni Riječki karneval jedan je od najvećih u Europi. Utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, a od 1982. godine održava se organizirano u današnjem obliku. Riječki karneval predstavlja manifestaciju koja kombinacijom lokalnog folklora i mitologije starih Slavena doprinosi prepoznatljivosti Županije kao turističke destinacije.

Zahvalivši Primorsko-goranskoj županiji na stalnoj podršci Karnevalu, direktor TZ Grada Rijeke Petar Škarpa najavio je najraskošniju i najbogatiju povorku do sada.

„Kako je Rijeka ove godine  Europska prijestolnica kulture, pozivu na sudjelovanje odazvali su se brojni gradovi prijatelji i karnevalske grupe iz svijeta“, istaknuo je Škarpa.

Međunarodni Riječki karneval jedan je od najvećih u Europi. Utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, a od 1982. godine održava se organizirano u današnjem obliku.

U završnom događaju, međunarodnoj karnevalskoj povorci koja će se održati 23.veljače, očekuje se sudjelovanje preko 100 grupa s približno deset tisuća maskiranih sudionika i približno 100.000 domaćih i inozemnih gledatelja.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj, Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari